Política 11/07/2016

Albano Dante Fachin reivindica el seu pes al territori per guanyar les primàries de Podem Catalunya

La candidatura, que integra diputats catalans com Joan Giner, defensa que després del procés intern, Podem i els seus socis han de traçar sinergies amb formacions com ERC i la CUP

Joan Serra Carné
2 min
L'equip de la candidatura que lidera Albano Dante Fachin

BarcelonaAlbano Dante Fachin, candidat de Catalunya Sí que es Pot, ha presentat aquest dilluns la candidatura que encapçala a les primàries de Podem. Fachin, acompanyat del també diputat Joan Giner, ha construït una llista oberta als cercles del territori. "Aquesta és l’única llista triada des del territori, votant i decidint. Això és un exemple de com volem que sigui Podem Catalunya, un partit fet des de baix", ha expressat el cap de cartell de la candidatura a les primàries, que porta per nom 'Ho Podem tot'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat, que parteix com a favorit, ha subratllat que el procés de confecció de la llista s'ha fet amb la participació de 400 persones i després d'una quinzena de trobades territorials. "La fortalesa més gran que pot tenir un projecte és que estigui fet entre tots", ha comentat Fachin. El diputat Joan Giner ha destacat que la feina prèvia que ha fet Ho Podem tot –els anomenats 'caucus'– és "el procés participatiu intern més gran fet a Podem Catalunya". Fachin ha descartat pactes previs entre candidatures. "Entenem que després de quatre mesos treballant al territori, ara és el moment de posar projectes sobre la taula i que la gent decideixi", ha reblat.

Una eina per "guanyar les eleccions" catalanes

Fachin i Giner han destacat que un cop superat el procés de primàries, Podem haurà d'iniciar els contactes per fer possible el nou subjecte polític de l'esquerra alternativa que a principis d'any va reclamar Ada Colau. "Si volem guanyar les pròximes eleccions catalanes, cal democratitzar aquest subjecte polític català, que estigui obert al territori. No es pot guanyar Catalunya des d’una ciutat", ha exposat Giner, per projectar la nova etapa de l'esquerra alternativa, també pensant en les municipals del 2019.

Veus de Podem ja pensen en un escenari electoral català. "És probable que siguem imprescindibles per formar govern", ha afirmat Giner. Fachin ha instat a traçar sinergies amb formacions com ERC i la CUP, tal com havia reclamat setmanes enrere, però sense citar-les explícitament. "Estem disposats a parlar obertament amb totes les organitzacions que comparteixin els nostres objectius. Aquesta serà una de les nostres aportacions", ha exposat el candidat, que ha destacat l'objectiu de "guanyar les properes eleccions a Catalunya".

stats