Política 31/07/2016

Albano Dante Fachin rebutja acords amb el PDC perquè és "pròxim al PP"

El secretari general de Podem argumenta que "CDC es canvia el nom però segueix molt fidel als seus principis fundacionals"

Europa Press
2 min
Fachin arrasa a les primàries i dirigirà Podem Catalunya i l’entesa amb Ada Colau

BarcelonaEl nou secretari general de Podem, Albano Dante Fachin, ha demanat al líder de Podem, Pablo Iglesias, que aposti per fer oposició al Congrés i eviti buscar una alternativa a Mariano Rajoy que inclogui un pacte amb el Partit Demòcrata Català (PDC) –l'antiga CDC–. Fachin considera que l'antiga Convergència és un partit molt pròxim als populars: "Quan veus el que fa CDC al Congrés… Els nacionalistes catalans semblen més pròxims al PP que a qualsevol altra cosa. És una constatació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fachin lamenta que s'hagi posat el focus en el fet que En Comú Podem no tindrà grup propi al Congrés, quan el més greu –al seu parer– és que el PDC va negociar amb el PP un acord sobre la mesa del Congrés, un extrem que Francesc Homs continua negant. "CDC es canvia el nom però segueix molt fidel als seus principis fundacionals. La CDC que veiem aquí tan revolucionària sembla molt diferent de la CDC que veiem al Congrés. Molt diferent", ha exposat Fachin, que compagina el nou càrrec de secretari general de Podem amb el de diputat de Catalunya Sí que es Pot. "No sé si ha tornat a renéixer la puta i la Ramoneta que es donava per morta i enterrada. No he tingut l'oportunitat de parlar amb Homs", ironitza.

Pablo Iglesias va plantejar, després de les eleccions del 20-D, un acord d'investidura amb el PSOE que inclogués els nacionalistes catalans i bascos. Fachin considera, però, que ara aquest escenari ha canviat. Al seu entendre, després dels comicis del 26-J, a Podem li pertoca de fer "oposició". "A Podem li toca una temporada a l'oposició. És una oportunitat. Des de l'oposició s'aprèn, es construeix, des de l'oposició s'obliga", ha detallat Fachin.

stats