ELECCIONS CATALANES
Política 01/06/2015

Albano Dante Fachin (Podem) assegura que no firmaria una DUI

L'aspirant a candidat el 27-S no es mulla sobre una eventual coalició amb ICV i reconeix a 'El Periódico' que el 9-N va votar nul: "Vaig agafar un adhesiu del 'No al TTIP' i el vaig posar a l'urna"

Ara
2 min
Entrevista d''El Periódico' a Tachin

BarcelonaL'aspirant oficialista a liderar Podem el 27-S, l'activista i impulsor de la revista 'Cafè amb llet' Albano Dante Fachin, explica aquest dilluns en una entrevista a 'El Periódico' que no firmaria una declaració unilateral d'independència. "I tampoc sé qui la firmaria. Un procés constituent és un camí, i en aquest camí has de preguntar-te moltes coses", afegeix. De fet, reconeix igualment que el 9-N es va haver de desplaçar 100 quilòmetres per votar i que llavors va emetre un vot nul: "Vaig agafar un adhesiu del 'No al TTIP' i el vaig posar a l'urna". Era la seva manera de dir que volia decidir sobre moltes coses: "Jo crec en el dret a decidir, i CiU parla del dret a decidir però després vota amb C's en contra que es faci un referèndum sobre el TTIP".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, Fachin es mostra molt crític amb l'evolució del procés i afirma que ha estat excessivament en mans de CiU, ja que "s'ha parlat molt d'unitat, però quan CiU parla d'unitat parla de submissió". "¿Acceptar les polítiques de Boi Ruiz és la moneda de canvi per poder votar? Em fa la sensació que això a ERC li comença a semblar inacceptable", assenyala, en relació al pacte d'estabilitat dels republicans amb el Govern, i afegeix: "Cadascú s'ha sentit més o menys còmode durant aquest temps, però cada cop hi ha més actors que se senten incòmodes. La submissió de CiU i el seu xantatge tenen un límit".

Preguntat per una eventual confluència amb ICV, EUiA i Procés Constituent de cara al 27-S, Fachin no es mulla i recorda que ha presentat candidatura a unes primàries i no està "en una dinàmica de partits, d'aquest sí o aquest no". Pel que fa a l'experiència de Barcelona en Comú, opina que "aquest cas ensenya molt, però trasplantar experiències seria un error".

stats