Política 28/12/2013

Albert Rivera (C's) creu que hauria de ser Mas qui defensés la consulta al Congrés

El líder de Ciutadans considera que si el president de la Generalitat no vol anar a Madrid és perquè "potser no vol acceptar veure que la seva proposta no és majoritària"

Efe
2 min

BarcelonaEl líder de Ciutadans (C's), Albert Rivera, ha considerat avui que el president català, Artur Mas, hauria de ser qui defensés la consulta sobiranista si arriba a debatre's al Congrés, encara que ha estimat que "el que potser no vol acceptar és veure que la seva proposta no és majoritària".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Em sembla bé que es comenci a debatre a les Corts, que és on resideix la sobirania nacional. Si Mas es posés al capdavant d'això i volgués demanar un referèndum, tindria sentit polític que ho defensés ell, com a president i com a persona que lidera" aquest procés, ha dit Rivera en una entrevista a Catalunya Informació.

Segons el seu parer, "un debat a les Corts ha de veure's amb certa prudència, perquè és de molta profunditat, però: per què no debatre'l? A partir d'aquí, ha d'acceptar el resultat. Potser és el debat que Mas no vol acceptar, veure com la seva proposta no és majoritària en el conjunt de la societat espanyola".

Però si el president català decidís "saltar-se les lleis" i convoqués un referèndum "il·legal", Rivera ha advertit que aquesta seria la "línia vermella" perquè Ciutadans demanés una moció de censura, que en tot cas hauria de fer-se al costat d'altres grups.

D'altra banda, ha afirmat que no és "partidari de reconèixer en la Constitució el dret d'autodeterminació, com es va fer a Iugoslàvia, però sí d'esmenar-ne tècnicament alguns capítols, com per exemple el desenvolupament autonòmic, la reforma del model de finançament" o el repartiment de competències.

Però el dirigent ha acusat el Govern de no saber "explicar les coses i no saber donar solucions concretes": "Hi ha certa miopia per part del Govern, que no té suficients debats d'intel·ligència política ni capacitat de conquistar i seduir la societat catalana", ha asseverat.

Finalment, ha avançat que l'1 de febrer, quan se celebri el consell general del partit, Ciutadans decidirà si es presenta a les eleccions europees: "Hi ha motius polítics per presentar-nos, perquè volem una Europa diferent i perquè segons les enquestes hi ha possibilitats de sortir, però també hi ha desavantatges".

stats