Política 09/03/2011

Albert Rivera: "No es pot debatre la independència unilateral a l'estil Kosovo"

El president de Ciutadans encoratja els independentistes perquè "vagin a les Corts, canviïn la Constitució i convencin tothom que la independència és una meravella"

Jordi Nicolás Soler
2 min
Albert Rivera durant la seva intervenció

BarcelonaAlbert Rivera, president de Ciutadans, malgrat assegurar que al seu partit hi ha molta democràcia interna, ja que "som l'únic partit que tria els seus candidats amb primàries", s'ha mostrat de nou contrari a la possibilitat que el Parlament de Catalunya debati la declaració unilateral d'independència establerta en la proposició de llei presentada per Solidaritat: "Som demòcrates i respectem les regles. El Parlament de Catalunya no pot declarar la independència unilateral, com volen Solidaritat i Convergència". En declaracions a Catalunya Ràdio, Rivera ha assegurat que "no es pot debatre la independència unilateral a l'estil Kosovo. Si volen la independència, que vagin a les Corts, que canviïn la Constitució i que convencin tothom que la independència és una meravella, però mentrestant que respectin allò que és de tots, que ens ha costat molt aconseguir la democràcia i l'autogovern", ha afegit. Malgrat tot, Rivera ha criticat el paper de CiU pel que fa a aquesta proposició de llei: "Convergència vol tenir la corda tensada i tenir al seu costat algú més radical que ells per intentar investir-se com aquells moderats que sempre estan intentant mantenir la centralitat", ha dit. Tanmateix, el president de Ciutadans s'ha mostrat convençut que el govern espanyol acceptarà el recurs contra aquest debat, "ja que també va recórrer la llei de consultes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa al pacte fiscal que Convergència i Unió va prometre abans de les eleccions, Rivera ha defensat la situació actual: "A la Lofca ens vam posar tots d'acord. Tanmateix, ha assegurat que "estarem al costat del Govern per fer que tot allò que es va pactar es compleixi si els diners no arriben. Rivera també s'ha declarat contrari al concert econòmic de Navarra i el País Basc i a l'apagada de TV3 al País Valencià: "És un dret dels ciutadans que totes les televisión públiques es puguin veure a tot el territori".

Rivera també ha aprofitat per opinar sobre la crisi de Solidaritat, en referència a l'escó de Joan Laporta i la conseqüència hipotètica del seu abandó per part d'aquest. Ciutadans passaria a ser el subgrup majoritari del Grup Mixt en haver obtingut més vots que Solidaritat. "Esperem que es reconegui el que van dictar les urnes", ha sentenciat.

stats