Política
Política 23/08/2011

Ciutadans forçarà el Govern perquè el castellà sigui llengua vehicular en l'ensenyament

El president de la formació, Albert Rivera, treballa conjuntament amb els pares que van guanyar la sentència perquè s'executi "en els propers mesos"

Redacció
2 min
Albert Rivera durant l'entrevista / CATALUNYA RÀDIO

BarcelonaEl president de Ciutadans, Albert Rivera, ha explicat que treballa per obligar la Generalitat a complir les sentències judicials que reconeixien el castellà com a llengua vehicular en l'ensenyament a Catalunya. Rivera ha dit que la sentència no s'està complint i que Ciutadans treballa conjuntament amb els pares que la van guanyar: "La sentència està en execució forçosa; això vol dir que el Tribunal Superior de Justícia haurà de forçar la Generalitat a complir-la, en els propers mesos, espero, millor que anys", ha sentenciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, Rivera també ha assegurat que Ciutadans (C's) no té previst presentar-se en solitari a les eleccions espanyoles del 20-N i no tanca la porta a una candidatura en coalició amb altres partits per crear una tercera via “forta i viable” que sigui una alternativa al PSOE i al PP. En aquest sentit, ha insistit a assenyalar Unió Progrés i Democràcia (UPyD), de Rosa Díez, com a soci preferent, tal com ja va anunciar a principis d'agost, amb qui ha assegurat que estan “en fase de contactes polítics”. El president de C's ha insistit que la tercera via ha de deixar de banda els “interessos territorials” i “partidistes” per primar “l'interès general dels votants d'aquesta via”.

Rivera, que té una forta presència a Twitter i destaca per una actitud activa a diverses plataformes socials, ha assenyalat que la proposta de coalició amb UPyD “ha estat molt ben acollida pels votants i simpatitzants dels dos partits a les xarxes socials”, però ha assegurat que, en cas de fructificar, ell no encapçalarà la llista, i ha reafirmat el seu “compromís amb els ciutadans de Catalunya” i la voluntat que quedar-se al Parlament de Catalunya.

Sobre la llei de transparència i qualitat democràtica, el president de Ciutadans ha dit que en té l'esborrany força avançat, i ha lamentat que fins ara només ICV s'hi hagi mostrat receptiva.

stats