NOU GOVERN
Política 08/01/2011

Albert Alins, valor emergent de CiU al Pirineu

Serà el delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran

Acn
1 min
Delegats del govern triats per Artur Mas. Foto: ACN

El Pont de SuertL'actual alcalde del Pont de Suert, capital de l'Alta Ribagorça, Albert Alins, substitueix l'alcalde de Tremp, Víctor Òrrit, al capdavant de la delegació del Govern a l'Alt Pirineu i Aran. Alins era un dels homes emergents de CiU a l'alta muntanya després d'haver experimentat un fort creixement del partit al municipi com a alcalde, on ara governa amb majoria absoluta. Diplomat en empresarials, procedent de l'empresa privada i propietari d'una gestoria, es perfilava com un dels homes del Govern d'Artur Mas, quedant-se finalment a les seves comarques com a responsable de la delegació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Actualment, a més d'alcalde, és el cap de l'oposició al Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça i president de la federació de CiU a la comarca. Albert Alins, de 42 anys, de tarannà dialogant i considerat bon gestor, era un dels valors emergents de Convergència i Unió a les comarques pirinenques. Un dels motius pot ser el creixement del suport que ha tingut al municipi d'on és alcalde.

El 1999 va arribar al capdavant del consistori amb un pacte amb el Partit Popular, però el 2003 ja va poder govern sol amb una majoria absoluta que es va mantenir el 2007. Alins enfoca ara el final del seu tercer mandat pendent de decidir el seu futur a l'alcaldia, que podria revalidar si es tornés a presentar a les eleccions del maig, decisió que encara no ha fet pública i que podria veure's influenciada arran del seu nomenament com a delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran. Alins ha estat també diputat provincial a Lleida i actualment és conseller nacional de Convergència Democràtica de Catalunya.

stats