Política 29/01/2013

El cap de llista de SI per Tarragona el 25-N, Albert Pereira, deixa la formació

L'exmilitant de la formació independentista, que abans havia format part d'ERC i de Reagrupament, ho ha anunciat a les xarxes socials i ho ha confirmat a l'Ara.cat

Ara
1 min
Albert Pereira, en un acte electoral de la campanya del 25-N. / ACN

Barcelona"Avui és el primer dia des de fa just 23 anys (gener 1990) que no sóc militant de cap partit. Continuo sent, més que mai, militant independentista." Aquest és el missatge publicat a Twitter –i molt similar al de Facebook– amb què Albert Pereira ha anunciat aquest dilluns que s'ha donat de baixa de Solidaritat Catalana, just dos dies després del seu segon congrés, per qui va encapçalar la llista per Tarragona el 25-N. El mateix Pereira ha confirmat a l'Ara.cat la informació, tot i que no ha volgut explicar-ne els motius ni fer un "posicionament públic". No ha valorat, doncs, si hi tenen res a veure els mals resultats dels últims comicis, o les diferències del congrés de dissabte, on Uriel Bertran va ser reelegit secretari general de SI amb 267 vots -l'altre candidat, Jaume Jaume, en va obtenir 144. Núria Cadenas va ser l'única candidata a presidir la formació i va rebre 375 vots.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pereira provenia d'ERC, partit amb el qual va ser alcalde de la Secuita (Tarragonès) entre 1997 i 2003. Des d'aquell any fins al 2006 va ser director general d’Administració Local en el departament de Joan Carretero, llavors conseller de Governació. Precisament amb ell se'n va anar a Reagrupament quan va deixar ERC, tot i que després va fer el salt a SI. A les eleccions del 2010 va ser el número dos per Tarragona, per darrere d'Hèctor López Bofill, i el 2012 va encapçalar la llista. També era el president del consell nacional de SI.

stats