COALICIÓ
Política 11/11/2014

C's proposarà a UPyD anar junts a les municipals i autonòmiques a tot l'Estat

Albert Rivera proposarà a Rosa Díez en una reunió propera un acord que passi per elegir els candidats en primàries

Efe
1 min

BarcelonaEl líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha anunciat aquest dimarts que plantejaran a UPyD un acord electoral per anar junts a les eleccions municipals i autonòmiques a tota Espanya amb l'única condició de celebrar primàries per escollir els candidats de les llistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa per donar suport a la presentació a Barcelona del documental '1980' d'Iñaki Arteta, ha explicat que, després de les negociacions obertes entre les dues formacions des de fa un mes i mig, l'executiva de Ciutadans ha acordat per unanimitat plantejar aquest acord electoral en una futura reunió amb el partit de Rosa Díez. "O estem junts i anem a les mateixes llistes o competim, però això és qüestió de dies", ha recalcat Rivera, que ha demanat abordar en breu aquesta qüestió, a falta de mig any per a les municipals, i oferir així una alternativa al bipartidisme .

Segons Rivera, tot i els matisos i les diferències que tenen, és més els que els uneix que el que els separa, pel que ha confiat que es tanqui un acord global.

En preguntar-li si aquest acord podria incloure anar junts a les generals, ha constatat que encara no estan ni convocades, encara que ho consideraria lògic en cas que ho aconsegueixin per a les municipals i les autonòmiques.

stats