Política 15/02/2012

Albert Rivera: “El bipartit CiU-PP comportarà una pressió fiscal brutal per als ciutadans de Catalunya"

El president de Ciutadans situa el recurs al Consell de Garanties Estatutàries (CGE) contra la llei d'acompanyament dels pressupostos com una mesura perquè els ciutadans sàpiguen si el Govern "ha fet la feina ben feta"

Ara
1 min
Albert Rivera, president de Ciudans, a l'entrevista als 'Matins' de Tv3

BarcelonaEl president de Ciutadans, Albert Rivera, assegura que els pressupostos del Govern no fixen les prioritats econòmiques en funció de les necessitats bàsiques dels ciutadans, i adverteix: "El bipartit CiU-PP comportarà una pressió fiscal brutal per als ciutadans de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a 'Els matins' de TV3, Rivera ha carregat especialment contra la taxa judicial i l'euro per recepta, del qual ha dit: "Recaptar per la via dels medicaments de la gent que està malalta no ens sembla la millor via". D'aquesta manera, ha argumentat el recurs que ICV-EUiA, Solidaritat Catalana i Ciutadans han presentat al Consell de Garanties Estatutàries (CGE) contra la llei d'acompanyament dels pressupostos.

El recurs implicarà que el seu tràmit parlamentari no es faci efectiu aquesta setmana i s'endarrereixi al voltant d'un mes. D'aquesta manera, les noves taxes sanitàries i turístiques que preveu el Govern entraran en vigor més tard, en cas que el CGE dictamini que els dos nous impostos s'ajusten a l'Estatut. En cas afirmatiu, Rivera argumenta el tràmit al CGE com una "mesura" perquè els ciutadans sàpiguen si el Govern "ha fet la feina ben feta".

stats