BILINGÜISME
Política 19/05/2012

Ciutadans critica que el PP no imposi el bilingüisme en els ajuntaments on governa

Albert Rivera afirma que en els consistoris de Badalona i Castelldefels, on mantenen l'alcaldia gràcies a CiU, els populars usen el català com a llengua prioritària

Efe
2 min

BarcelonaEl president de Ciutadans (C's), Albert Rivera, ha acusat avui el PP d'incomplir l'ús reglamentari del bilingüisme en els ajuntaments on els populars governen en minoria amb el suport de CiU. En declaracions a Efe, Rivera ha dit tenir la sensació que el tema lingüístic i l'ús del castellà en les administracions locals s'ha convertit en una moneda de canvi entre CiU i PP, arran dels diferents acords entre aquests dos partits en aquesta primera part de la legislatura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Com exemple, el líder de Ciutadans ha citat els ajuntaments de Badalona, on el popular Xavier García Albiol va ser investit alcalde després que CiU declinés aliar-se amb la resta de l'oposició per arrabassar-li l'alcaldia (el PP va ser la llista més votada), o el de Castelldefels (Baix Llobregat), on governa Manuel Reyes aliat amb CiU. "A Albiol li van dir que era una línia vermella. Portava en el seu programa (electoral) l'ús del bilingüisme en l'administració i no l'està complint", ha assegurat Rivera, per precisar que la preferència del català en el consistori de Badalona està sent "més dura" que, fins i tot, a l'Ajuntament de Barcelona, fet que va ser "qüestionat" pel Tribunal Suprem, segons Rivera.

El líder de Ciutadans ha lamentat, així, que el PP no posi sobre la taula en les seves reunions amb CiU la defensa del bilingüisme tant a les escoles públiques com en les diferents administracions: "tot segueix igual, no hi ha cap canvi en el mapa de l'oasi català", ha sentenciat. En aquest context, Rivera ha fet una crida a la presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, perquè els diputats del seu grup al Parlament intentin "condicionar" i "corregir" l'executiu català en aquesta matèria, a fi que "compleixin" amb les diferents sentències dels tribunals.

stats