Política 15/11/2012

Rivera recorda que C's ja va advertir que l'euro per recepta era inconstitucional

El líder de Ciutadans ironitza amb els models d'estat de PSC i PP i diu que "federalisme asimètric" i "autonomisme diferencial" semblen malalties

Acn
2 min
ALBERT RIVERA

SabadellEl candidat de C's a la presidència de la Generalitat, Albert Rivera, ha recordat aquest dijous al vespre que ja va advertir fa mesos que l'euro per recepta era inconstitucional, perquè gravava amb una segona taxa els medicaments, que ja estan subjectes a impostos, i que això era matèria del govern estatal. Després del dictamen del Consell d'Estat considerant inconstitucional, Rivera ha recordat que el PP va votar a favor de l'euro per recepta al Parlament, mentre que C's s'hi va oposar.En un acte en un centre cívic de Sabadell, Rivera ha demanat el vot per Ciutadans-Partit de la Ciutadania (C's) per "canviar les coses" i ha opinat que si creixen en escons demostraran que es pot ser honest, sincer i dir el mateix en campanya que al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Com fa en gairebé totes les seves intervencions, ha estat molt crític amb CiU, però sobretot amb PSC i PP per pactar amb els independentistes. En aquest sentit, ha ironitzat sobre el model d'estat que proposen els dos grans partits espanyols. Segons ell, federalisme asimètric o autonomisme diferencial semblen "malalties" i no solucionen la crisi econòmica. Al PSC li ha retret que s'abstingui en les votacions sobre referèndums independentistes, que desmenteixi Felipe González quan defensa la unitat d'Espanya i que no ho fes quan Montserrat Tura va anar a la manifestació de l'11 de setembre.

Per això, ha erigit C's com el partit progressista d'aquells que volen ser catalans i espanyols. "El PSC no sap on va", ha lamentat, i ha afegit que el seu partit serà la tercera via entre els independentistes i els immobilistes que no volen canviar res perquè creuen que Espanya ja va bé actualment. També ha assegurat que els votants del PSC tenen més en comú amb C's que amb ERC i que els del PP són més propers a C's que a CiU.

Just abans d'intervenir, Albert Rivera ha rebut de mans de la seva mare un pastís d'aniversari. Aquest dijous fa 33 anys i ho ha celebrat a Sabadell, com en la campanya de fa dos anys, i amb un pastís on hi havia les espelmes amb el número 33 i el cor amb les banderes catalana, espanyola i europea que és el símbol de la campanya.

Miguel García, president del Centre d'Esports L'Hospitalet i històric militant socialista, ha parlat abans de Rivera, per recordar els seus orígens andalusos i justificar el seu pas del PSC al número 84 de la llista de C's. Ha llegit la carta que va enviar a l'alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, on li retreu que els socialistes no s'hagin enfrontat al secessionisme, cosa que ha fet que no se senti ben representat pel PSC.

Ha recriminat al PSC que s'abstingui en les votacions sobre referèndums d'independència, perquè "no saben què volen ser de grans". "Jo sí que ho sé: català i espanyol", ha dit, aixecant aplaudiments entre els prop de 200 assistents al centre cívic Can Déu. Per acabar, García ha demanat el vot per C's, perquè pugui "enfonsar" la barca que Artur Mas vol fer servir per anar a Ítaca.

Rivera ha recordat que Miguel García podria haver tingut càrrecs públics durant la seva militància al PSC, però que mai els va voler perquè només volia defensar les seves idees.

stats