Política 17/01/2013

Rivera: "Que Catalunya no és un subjecte polític és un fet polític, jurídic i de dret internacional"

El líder de Ciutadans demana a Rajoy que porti al TC el debat sobre les declaracions de sobirania i insta els partits favorables a la consulta a intentar reformar la Constitució

Ara
1 min
El president de C's, Albert Rivera, en roda de premsa a la seu del partit. / ACN

BarcelonaEl president de Ciutadans, Albert Rivera, ha estat entrevistat aquest matí a 'Els matins', de TV3, on ha criticat les propostes de declaració de sobirania que es debatran el dia 23 i que la seva formació ja ha demanat a la Mesa del Parlament que en reconsideri l'admissió a tràmit. "Que Catalunya no és un subjecte polític i no té sobirania política en dret internacional no és una opinió, és un fet polític, jurídic i de dret internacional", ha afirmat el líder del partit, que també creu que "el document està fora de la lògica de l'estat de dret, la Constitució i l'Estatut". Per això, Rivera ha instat les forces favorables al dret a decidir "que proposin una reforma constitucional". "El que no podem fer és trencar les regles de joc, perquè, si no, això és la selva", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, el president de C's s'ha dirigit aquest dijous al matí a la Delegació del govern espanyol a Catalunya per presentar un escrit instant l'Estat a recórrer davant el Tribunal Constitucional l'admissió a tràmit de les propostes de declaració de sobirania. "Rajoy ha de decidir si frena aquesta escalada sobiranista liderada per CiU i ERC o si mira cap a un altre costat i fa veure que no passa res", ha declarat Rivera, que ha afegit que "si finalment es produeix aquest debat en seu parlamentària, hi haurà també una coresponsabilitat del president del Govern espanyol".

stats