Política 23/03/2015

Rivera allarga la mà als militants d'UPyD "que no estan satisfets" després del resultat a les andaluses

"Els andalusos han premiat la nostra campanya donant-nos la representació de la tercera via política a Espanya", indica el líder de Ciutadans

Efe
2 min
Albert Rivera, en la presentació dels candidats de C's a les eleccions andaluses / EFE

SevillaEl líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha estès aquest dilluns la mà als militants i simpatitzants d'UPyD que, segons ell, "no estaran molt satisfets" després del resultat de les eleccions andaluses d'ahir per conformar "la tercera via" de la política espanyola. Rivera ha recordat, a preguntes dels periodistes, que ha intentat arribar a un acord amb UPyD "en quatre ocasions, en set anys", sense aconseguir-ho, "perquè la direcció" que encapçala Rosa Díez "no ha volgut".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els andalusos han premiat la nostra campanya donant-nos la representació de la tercera via política a Espanya, que és Ciutadans, estem on estàvem, no ens hem mogut i m'imagino que després dels resultats electorals (l'22M) molts dels militants d'UPyD no estaran molt satisfets", ha defensat.

Rivera ha assegurat que torna "a obrir les portes" a tots els militants i simpatitzants d'UPyD perquè se sumin a aquesta "tercera via política" que, segons ell, representa Ciutadans i que considera "clau" per al futur d'Espanya.

"Aquest no és un debat de cúpules de partits sinó de projecte de país per al qual cal pensar més a Espanya que a la teva partit", ha conclòs.

Rivera ha destacat que "el canvi polític" a Espanya ha començat per Andalusia i ha augurat que "en pròximes eleccions" municipals, autonòmiques i nacionals es confirmarà que "el bipartidisme s'ha trencat".

"Andalusia és la punta de l'iceberg del gran canvi polític que es produirà a Espanya i aquesta nova etapa que s'obre a Espanya pot ser un desastre o una oportunitat", ha opinat Rivera, que ha advocat perquè els partits assumeixin una posició de "responsabilitat" i aprenguin de la cultura de pactes i consensos polítics de la Transició.

Respecte a les eleccions catalanes, Rivera ha dit sentir-se "orgullós" que un partit com Ciutadans, "que va néixer a Barcelona fa vuit anys" hagi pogut "demostrar que Espanya pot ser unida i diversa".

stats