política
Política 20/04/2011

Albert Rivera als Matins de TV3: “Un dels principals reptes de Ciutadans és lluitar contra la corrupció”

En declaracions en una entrevista al programa, el president de Ciutadans ha dit que tenen l'objectiu d'aconseguir representació a les quatre províncies catalanes en les properes eleccions municipals del 22 de maig, ja sigui a les capitals o en altres ciutats importants

Redacció
2 min
Albert Rivera, president de Ciutadans

BarcelonaEn una entrevista als Matins de TV3, Albert Rivera, president de Ciutadans - Partit de la Ciutadania, ha parlat sobre les properes eleccions municipals del 22 de maig i ha dit que un dels objectius del partit és obtenir representació a les quatre províncies catalanes, ja sigui a les capitals o a ciutats importants. Rivera ha dit que un dels principals reptes del partit serà lluitar contra la corrupció amb propostes de lleis per combatre les pràctiques delictives.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre l'eslògan de la campanya del partit, “Ciutadans t'escolta”, Rivera ha dit que vol transmetre la idea que els regidors són les persones que han d'estar al servei del ciutadà i han de ser el més propers possible. Rivera s'ha referit a la importància de les xarxes socials per acostar la política als ciutadans i ha dit que “no es vota cada quatre anys” i que s'ha de dialogar amb la ciutadania en el dia a dia.

Pel que fa al control de les campanyes electorals a les televisions públiques i privades, Rivera ha dit que s'ha de garantir la pluralitat política i és important que hi hagi un “criteri periodístic”, però que “s'ha de trobar una fórmula per canviar la partictocràcia”.

Rivera també s'ha referit a l'ús paritari que els membres del seu partit fan de la llengua catalana i castellana en les seves intervencions públiques i ha dit que ho fan “per convicció” i que no entén perquè “es dóna tanta importància” a un fet que hauria de ser una normalitat en un país on les dues llengües són cooficials. Rivera ha dit que actualment tant ells com el PP utilitzen el castellà de forma natural en les seves comunicacions i que espera que al final d'aquesta legislatura “també ho faci el PSC”.

Un altre aspecte que s'ha tractat a l'entrevista és la candidatura que Ciutadans presenta en algunes poblacions de la Comunitat de Madrid a les properes eleccions municipals. Rivera ha dit que el partit té 1.700 simpatitzants i gairebé 400 afiliats a la comunitat espanyola i ha afegit que el seu candidat a Madrid, Víctor Domingo, president de l'Associació d'Internautes, representa “una forma de fer política 2.0”, que és un dels principals models a seguir del partit.

Sobre el projecte independentista de Catalunya proposat al Parlament, Rivera ha dit que tots els models són lícits i respectables però que el seu perfil propugna “un model on Barcelona sigui co-capital d'Espanya”.

Rivera també s'ha referit als 100 primers dies de Govern català i ha dit que el president Mas “va començar amb voluntat de canvi”, però que la seva política ha anat derivant cap a una situació de bloqueig que es materialitza en les "constants contradiccions" i en la "falta de fermesa en algunes mesures proposades", afegint que el Govern “està comunicant molt malament”.

Respecte a les retallades socials que està portant a terme el Govern català, el president de Ciutadans ha dit que comprèn que s'han “d'estrènyer el cinturó” però que caldria que el govern de Mas pactés amb tot el grup parlamentari quines són les mesures més òptimes que s'haurien de prendre.

Per últim, Albert Rivera s'ha referit a la final de la Copa del Rei d'aquesta nit i ha dit que “objectivament, el Barça té més números”, afegint el tòpic que “de totes maneres, un partit d'aquest tipus és molt difícil de preveure”.

stats