Política 19/09/2014

Albert Rivera crida a combatre el “populisme” dels independentistes

El líder de Ciutadans carrega contra el PSC per donar suport a una "llei d'un referèndum separatista"

S. González / R. Tugas
1 min
Albert Rivera, al Parlament / PERE VIRGILI

BarcelonaEl líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha fet una crida a combatre i guanyar els "nacionalismes i els "populismes" que estan posant "en escac" Europa i que, en el cas de Catalunya, estan representants pels independentistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Aquesta és la llei d'un referèndum independentista", ha advertit Rivera, i ha retret al PSC que doni suport a una llei que clarament s'ha fet, segons ell, a mida per a la consulta del 9-N. Ha denunciat, a més, que la llei de consultes permet que s'utilitzi un cens que no es correspon amb el que fixa la llei electoral perquè podrà votar gent que "no té dret a vot" i, per tant, és una llei "no democràtica". A més, ha subratllat que en tot cas aquesta llei s'hauria de circumscriure a qüestions autonòmiques i no utilitzar-se per fer una consulta "per separar Catalunya de la resta dels espanyols".

Rivera ha denunciat que en aquests moments a Catalunya s'estigui "tapant la corrupció amb l'estelada" sota el comandament d'un president "esgotat amb un soci esgotador". Justament, un cop coneguda la dimissió del primer ministre escocès, Alez Salmond, Rivera ha etzibat: "Si els que convoquen referèndums democràtics dimiteixen, no sé si els que convoquen referèndums il·legals dimitiran abans".

stats