CAP AL 26-J
Política 17/05/2016

Alberto Garzón: "Jo sóc comunista, però Units Podem no ho és"

El líder d'IU creu que l'estratègia de la por del PP contra la coalició amb el partit de Pablo Iglesias no li funcionarà

Efe
2 min
Alberto Garzón i Pablo Iglesias no aniran junts finalment a les eleccions generals.

MadridEl portaveu d'IU, Alberto Garzón, ha reconegut aquest dimarts que ell és comunista, però ha negat que ho sigui la coalició Units Podem que ha conformat amb el partit liderat per Pablo Iglesias. "No és una coalició de comunistes, jo sí que sóc comunista i hi ha més gent que és comunista, però la immensa majoria són gent que es defineix d'una altra manera i amb la qual podem treballar conjuntament per millorar la vida de les persones", ha remarcat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Onda Cero, s'ha mostrat convençut que el PP fracassarà en la seva estratègia de "generar por" entre els ciutadans amb aquesta etiqueta de "comunista" que intenta col·locar a la coalició d'IU amb Podem. "Evidentment, el PP té la seva estratègia d'intentar generar por entre el seu electorat, on aquesta etiqueta de comunista seria una cosa molt perillosa, però no els funcionarà com ells pretenen", ha insistit.

Garzón s'ha mostrat convençut que les opcions de guanyar les eleccions del 26 de juny "estan sobre la taula", i ha advocat per una societat "sense classes" en què hi hagi una veritable justícia social. "Amb el capitalisme i els bancs s'han emportat les cases de la gent, i això no ho han els comunistes", ha recordat el portaveu d'IU, que ha lloat el sistema sanitari cubà que té, al seu parer, moltes similituds amb l'espanyol.

Igualment, ha advocat per aprendre de la capacitat de la sanitat pública cubana, de les comissions d'investigació dels Estats Units i del sistema d'educació nòrdic, i ha lamentat la situació política espanyola, reduïda "a un pati de col·legi".

Sobre el procés sobiranista, el líder d'IU ha demanat que no es tingui por d'un referèndum, com el Regne Unit amb Escòcia.

stats