CANVI DE CICLE

Garzón rebutja l'"independentisme hipòcrita" de Mas i el "nacionalisme ranci" de Rajoy

El líder d'IU acusa el president català d'usar el sobiranisme per "tapar les retallades en la sanitat i l'ensenyament públiques"

El diputat i candidat d'Esquerra Unida a la presidència del govern espanyol, Alberto Garzón, ha criticat aquest divendres a Sant Adrià del Besòs l'"independentisme hipòcrita" del president català, Artur Mas, i el "nacionalisme ranci" del president espanyol, Mariano Rajoy.

Garzón, que ha participat en aquesta localitat en una ofrena floral als lluitadors republicans, ha afirmat que la seva formació és partidària del dret a l'autodeterminació dels pobles, i en aquest sentit ha subratllat: "Hem estat l'única força a nivell estatal que va votar a favor de la consulta a Catalunya".

Per aquest motiu, creu que no es pot defensar la independència com fa Mas, "per tapar les retallades en la sanitat i l'ensenyament públiques", ni tampoc fer com Rajoy, "que s'amaga de la realitat".

Garzón creu que s'ha d'"elevar la dignitat política" i alinear-se amb les forces d'esquerres que defensin una República Federal "per lluitar contra la dreta que representen el PP i CiU".

Sobre les eleccions municipals, el diputat d'Esquerra Unida ha assenyalat que la seva intenció és "expulsar del poder a tots els municipis els responsables de les retallades" i que per a això han d'aconseguir "la màxima unitat possible, encara que això no sempre és possible".

Garzón s'ha referit a la ciutat veïna de Sant Adrià del Besòs, Badalona, on governa el PP de Xavier García Albiol, de qui ha dit que "és reaccionari i ultraconservador, i regressiu per a la societat".

Més continguts de