Política 08/09/2015

Garzón adverteix sobre possibles pactes entre Mas i Rajoy després del 27-S

El candidat d'IU avisa que la dreta catalana i espanyola vol "intensificar les retallades"

Efe
1 min
Alberto Garzón a l'acte de Catalunya Sí que es Pot a Montornès. ALEJANDRO GARCÍA / EFE

MontornèsEl candidat d'Esquerra Unida (IU) a la presidència del govern espanyol, Alberto Garzón, ha advertit aquest dimarts sobre possibles pactes entre Artur Mas i Mariano Rajoy després de les eleccions catalanes del 27-S. Garzón ho ha dit a Montornès del Vallès, on ha participat en un acte de precampanya de la candidatura Catalunya Sí que es Pot, al costat del candidat a la presidència de la Generalitat d'aquesta coalició d'esquerres, Lluís Rabell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu parlament, Garzón ha apuntat la possibilitat que es porti a terme una reforma constitucional que es pactaria entre la dreta espanyola i la catalana "amb l'objectiu de dissimular el model d'estat i tombar drets socials". En aquest sentit, ha assenyalat que això es farà amb l'aprovació d'una llei electoral que considera regressiva i que s'intensificaran les retallades que els governs del PP i de CiU han dut a terme els últims anys.

"En comptes de viure millor que els nostres pares, nosaltres viurem igual que els nostres avis", ha apuntat Garzón davant l'audiència, de manera que reclama la unió de les forces amb principis rupturistes per impedir-ho. Garzón ha aprofitat el seu discurs per lamentar les paraules del ministre de Defensa, Pedro Morenés, sobre el paper de l'exèrcit després del 27-S i les ha qualificat d'"indignants i aberrants".

En aquest sentit, Rabell ha dit que "les paraules d'aquest energumen no ens espanten", i ha afegit: "Estem convençuts que tots els seus amigots seran jubilats per la societat espanyola a final d'any".

stats