Política 15/09/2015

Alberto Garzón creu que l'acord amb Podem "està més a prop"

El líder d'IU es mostra convençut que hi haurà una candidatura unitària d'esquerres a les generals i posa Catalunya com a exemple a seguir

Sara González
1 min
Alberto Garzón amb Joan Herrera a Girona

GironaHi haurà acord entre IU i Podem de cara a les eleccions espanyoles del desembre? Aquesta és una de les principals incògnites que planen sobre la candidatura de Catalunya Sí que es Pot. Aquest dimarts, el candidat d'IU, Alberto Garzón, ha aterrat per primer cop a la campanya catalana i des de Girona ha assegurat que, segons ell, l'acord per confluir amb Podem "està més a prop" i s'ha mostrat convençut que acabarà havent-hi una "candidatura unitària" per fer fora el PP de la Moncloa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Si bé el líder de Podem, Pablo Iglesias, ha deixat clar que no pensa pactar amb IU, els dos dirigents d'esquerres sí estan d'acord en què el punt de trobada pot estar en plataformes de la "ciutadania organitzada". Garzón ha admès que hi ha dificultats i que encara no s'està negociant però que hi ha "espais de diàleg oberts" per poder-ho fer. "S'ha de sortir de l'espectacularització de la política i deixar de mirar-nos el melic", ha afirmat en una atenció als mitjans al costat del coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera.

Garzón ha reiterat que si 'Ahora en Común' obre un procés de primàries, IU està disposada a presentar-se. Amb tot, ha reiterat que entre les forces d'esquerres "no hi ha d'haver competició, sinó col·laboració". El líder d'IU ha assegurat també que, per ara, no està previst cap acte a Catalunya en què coincideixi amb Iglesias. Amb tot, ha afirmat que la campanya "s'està reformulant".

stats