POLÍTICA
Política 15/03/2012

Feijóo contrari al copagament sanitari però no descarta el farmacèutic segons renda

El president de la Xunta de Galícia proposa com a mesura alternativa "fer economies d'escala que permetran un estalvi de 80 milions d'euros"

Efe
1 min

BarcelonaEl president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha mostrar la seva oposició en front el copagament sanitari després de la primera trobada oficial amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Tot i així, el dirigent galleg ha deixat oberta la porta a "un possible copagament farmacèutic, en funció de la renda del pacient” .

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Feijóo ha volgut transmetre que l '"objectiu polític" de l'Estat ha de ser "preservar" tot allò que tingui a veure amb la gratuïtat del Sistema Nacional de Salut. Sobre com s'articularia aquest debat per el pagament farmacèutic en funció de la renda, ha dit que ha de ser un acord entre les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat.

El president de la Xunta ha apostat per buscar "marges d'eficiència i adoptar mesures" d'acord amb l'objectiu del 2012 de reduir la despesa farmacèutica un 7% a través d'una central de compres que permetria "comprar millor als proveïdors, pagar abans i fer economies d'escala que permetran un estalvi de 80 milions d'euros ".En aquest sentit, ha recordat que fa un any hi havia qui "reia" i es "burlava" del catàleg de medicament que "amb escàs sentit de l'humor" es va denominar "cataloguiño". Per útlim ha volgut deixar clar que mai criminalitzarà a un president autonòmic per demanar un esforç d'una taxa o recepta a bona part de la població del seu Comunitat autònoma.

stats