Política 18/09/2018

Albiach i Alamany seran confirmades avui com a presidenta i portaveu dels comuns al Parlament

"L'objectiu és apuntalar l'edifici que va començar a construir Domènech", afirma la portaveu

Ara
1 min
Albiach i Alamany seran confirmades avui com a presidenta i portaveu dels comuns al Parlament

BarcelonaEls comuns tenen previst confirmar avui la diputada Jéssica Albiach com a presidenta de Catalunya en Comú - Podem i la continuïtat d'Elisenda Alamany com a portaveu del grup. Ho ha explicat la mateixa Alamany en una entrevista a Ràdio 4. Albiach substituirà Xavier Domènech, que, a principis de setembre, va anunciar que dimitia de tots els càrrecs que ocupava al Parlament i a l'espai dels comuns. Amb aquesta reestructuració del grup parlamentari l'objectiu és, segons Alamany, "apuntalar l'edifici que va començar a construir Domènech".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa als nous coordinadors generals de Catalunya en Comú, Ramon Arnabat i Candela López, Alamany ha considerat que representen, juntament amb Ada Colau, la diversitat dels comuns. "En la mesura que sapiguem representar la diversitat de la societat, tindrem un projecte guanyador. Si restringim la diversitat segurament el projecte quedarà coix", ha advertit després que ahir s'escollís la nova direcció dels comuns.

Alamany ha apostat perquè la legislatura sigui llarga per poder aprovar uns pressupostos que permetin tornar als ciutadans el que van pagar durant la crisi. En aquest sentit, ha demanat al Govern que els comptes per a l'any que ve donin la garantia que serà una legislatura llarga i no una "legislatura de pas amb un president interí". La portaveu dels comuns s'ha queixat que l'executiu de Torra no els hagi explicat encara les línies mestres dels pressupostos i ha conclòs que, de moment, el que està treballat és "pràcticament zero".

stats