Política 30/03/2016

Albiach capitanejarà una candidatura per liderar Podem

La diputada de Catalunya Sí que es Pot compta amb el suport del secretari general de Barcelona, Marc Bartomeu, i amb una llista majoritàriament femenina

Ara
2 min
Albiach capitanejarà una candidatura per liderar Podem

BarcelonaJèssica Albiach plantarà batalla per liderar Podem a Catalunya. Presentarà diumenge la candidatura FemPodem, que també inclou el secretari general de Barcelona, Marc Bartomeu, i que tindrà majoria de dones, segons ha avançat Europa Press i ha confirmat l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La diputada de Catalunya Sí que es Pot al Parlament ha enviat una carta a la militància en què explica que optarà a la secretaria general amb "ganes de sumar i de cosir el que s'ha anat trencant pel camí, per superar baralles i confrontacions", en al·lusió a la batalla interna del partit morat a Catalunya després de les múltiples confluències.

La voluntat d'Albiach topa directament amb les ambicions d'Albano Dante Fachin, que també aspira a liderar el partit, o altres llistes que es puguin configurar -tal com ha explicat l'ARA-. El diputat al Congrés Raimundo Viejo també ha presentat un manifest en què aposta per reforçar primer Podem a Catalunya i ajornar qualsevol tipus de confluència amb altres partits d'esquerres.

Albiach pretén obrir una nova via per arribar a la secretaria general de Podem que "pretén superar polaritzacions que només beneficien als de sempre". Així, critica que les tensions internes viscudes fins ara -després de la dimissió de Gemma Ubasart- han fet perdre de vista els objectius pels que va néixer Podem.

La presentació de la candidatura tindrà lloc el diumenge a les 11.30 a la Sala Bòstick de Barcelona. A banda de la diputada i Bartomeu, el projecte FemPodem compta amb Marta Olivan, que dur a terme tasques d'organització a dins el partit; Nazaret Troya, responsable d'organització de Tarragona; i Leo Ravinale, encarregada d'Extensió de Girona. El pes femení en aquesta candidatura serà de fins el 60%: "És imprescindible feminitzar la política, no només amb la inclusió de més dones a les llistes, sinó amb formes més dialogants i conciliadores", afirma la carta.

stats