Política 15/08/2015

Albiol vol un grup parlamentari format per "guerrillers"

Els populars no participaran en els actes institucionals de la Diada

Europa Press
2 min
El fiscal demana per a García Albiol un any d'inhabilitació

BarcelonaEl candidat del PP a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, ha explicat que per a la pròxima legislatura vol un grup parlamentari format per "guerrillers", ja que, independentment de si estan al govern o a l'oposició, hauran de viure moments complicats i difícils.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Jo vull tenir un equip de diputats que siguin uns guerrillers, que tinguin clar que ara mateix la política catalana i, probablement, una part molt important de l'espanyola passarà per les nostres mans", ha afirmat en una entrevista d'Europa Press, en què ha apuntat que el procés per forjar la candidatura ha de fer-se bé.

Albiol augura que els parlamentaris populars de la pròxima legislatura viuran moments complicats, motiu pel qual ha llançat un missatge als seus companys: "Hem de ser valents, i els diputats del PP català hem de ser aguerrits". Ara ja se sap que la número 2 d'Albiol per Barcelona serà Andrea Levy i que els cap de llista per Girona, Tarragona i Lleida seran, respectivament, Enric Millo, Alejandro Fernández i Marisa Xandri, i en els pròxims dies s'acabarà de conèixer una llista que s'ha negociat en poques setmanes.

Respecte la manera com encara la campanya electoral, ha remarcat que preveu trepitjar molt carrer per arribar a la gent igual que va fer a Badalona com a alcalde: "Si algú pensa que el PP es tancarà en hotels o s'amagarà en espais tancats, està molt equivocat. Aquesta campanya es farà al carrer".

Albiol ha insistit que el PP es presenta a les eleccions del 27 de setembre "amb clara vocació d'anar més enllà de les sigles", per la qual cosa aspira a impulsar un projecte que pugui acollir també votants socialistes contraris a la independència de Catalunya.

"La nostra voluntat no és canviar la ideologia de ningú, sinó ser un punt d'acollida", ha subratllat, i ha afegit que l'objectiu dels populars és convertir-se en el referent de tots els catalans que també se sentin espanyols i que estiguin en contra de la independència.

Sobre el fet que la Diada de Catalunya coincideixi amb el primer dia de campanya electoral, ha avançat que els populars tampoc participaran aquest any en els actes institucionals de l'11 de setembre.

Canvi de tendència

Segons Albiol, durant les últimes setmanes s'ha detectat un canvi de tendència que "posa en evidència que el bloc independentista cada vegada s'allunya més d'una majoria, així com que part del vot que s'havia distanciat del PP ha tornat a pensar a votar els populars després de la seva designació com a candidat.

L'exalcalde de Badalona –que afirma que és el més conegut de tots els caps de llista que es presenten a les eleccions– assegura que no és un polític "per jugar a la defensiva", ja que no hagués acceptat ser el candidat del PP si no cregués que hi ha opcions de guanyar.

stats