Política 24/09/2015

Albiol sobre la Constitució i Rajoy: "No té per què conèixer-la de memòria"

El candidat del PP a les eleccions del 27-S lliga el cobrament de les pensions a seguir cotitzant a la caixa comuna

Ara
2 min

Barcelona"Suposo que tots no estem amb el mateix grau de concentració en moments determinats. Potser en aquell moment no va caure-hi. Suposo que el president del govern espanyol té 200.000 coses al cap. Si jo en tinc 100.000, imagini's ell". Així ha respost el candidat del PP a les eleccions del 27-S, Xavier García Albiol, sobre l'entrevista de Mariano Rajoy a Onda Cero en què va quedar en evidència per no saber que la Constitució empara el manteniment de la nacionalitat espanyola. "No crec que sigui tan important, no té per què conèixer-la de memòria i recitar-la com si fos una cançó", ha afegit Albiol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista amb l'ARA enregistrada aquest mateix dijous, Albiol ha considerat que el més important de tot plegat és que si una part d'un estat membre decidís independitzar-se deixaria de forma part de la Unió Europea i "això no té discussió possible". El candidat popular també s'ha mostrat a favor d'una millora del model de finançament, perquè les comunitats que més aporten, com Madrid o Catalunya, "segurament han de tenir un tracte molt millor", tot i que no l'ha concretat. També ha ratificat que un augment de la participació fins al 75% del cens electoral millorarà les expectatives de vot de partits com el PP, PSC i C's.

En relació amb el pagament de les pensions, Albiol ha evitat respondre què passaria en cas d'independència amb aquells ciutadans que ja estan jubilats i han cotitzat tota la vida. L'exalcalde de Badalona ha lligat el cobrament d'aquests drets adquirits a seguir formant part d'Espanya: "Evidentment que no seguirien pagant les pensions si no seguim cotitzant" perquè ara mateix el sistema és deficitari, i, només a Catalunya, hi ha un decalatge de 3.000 milions d'euros en els primers sis mesos de l'any, ha insistit.

stats