Política 17/07/2017

Albiol afirma que el Govern "avança per l'esquerra" la CUP en ser "radical i antisistema"

El PP presentarà una esmena a la reforma del reglament del Parlament perquè s'impedeixi tramitar per lectura única les lleis de desconnexió

Ara / Europa Press
2 min
El líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl president del PP català, Xavier García Albiol, ha considerat aquest dilluns que la CUP ha perdut "l'exclusivitat de la radicalitat" a Catalunya després de la remodelació de l'executiu de Carles Puigdemont.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El partit més radical i antisistema l'han avançat per l'esquerra d'una manera espectacular", ha afirmat en roda de premsa després del relleu de Neus Munté, Jordi Jané i Meritxell Ruiz per Jordi Turull, Joaquim Forn i Clara Ponsatí, respectivament.

És per això que ha titllat d'"espectacle mediàtic" el fet que la CUP hagi acudit al jutjat número 13 de Barcelona a presentar un escrit d'autoinculpació de la formació com coautora i cooperadora necessària dels preparatius per al referèndum.

Els consellers "més radicals de l'ANC"

Albiol ha criticat el relleu dels titulars dels tres departaments perquè no s'ha tingut en compte l'aptitud dels nous consellers en la matèria que ocuparan sinó que s'ha premiat "el més radical dins de l'ANC", i ha assenyalat especialment la nova consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, que va formar part del secretariat nacional de l'entitat sobiranista.

"No s'ha posat al davant una persona que tingui com a prioritat els centenars de nens de Catalunya que han d'estar estudiant en barracons", ha assegurat, sinó algú que obri els col·legis el dia del referèndum previst per a l'1 d'octubre.

Així mateix, ha criticat el nomenament de Joaquim Forn com a conseller d'Interior perquè s'ha cercat algú que "probablement estigui disposat a ordenar als Mossos d'Esquadra que actuïn d'esquena a la legalitat" l'1-O.

Davant aquesta situació, el grup popular al Parlament, que lidera el mateix Albiol, ha sol·licitat la compareixença dels nous consellers en comissió parlamentària perquè expliquin "les seves prioritats i objectius a curt i mitjà termini", i ha lamentat que la iniciativa no hagi sorgit d'ells mateixos.

Esmena al reglament

El líder popular també ha anunciat que presentaran una esmena de modificació del reglament del Parlament per impedir que es puguin aprovar iniciatives per lectura única si no són "qüestions d'escassa rellevància política i social o simples en la seva redacció", amb la finalitat de bloquejar la reforma que cerquen JxSí i la CUP per aprovar per la via ràpida la llei de referèndum i la llei de transitorietat.

Albiol ha considerat que aquestes dues lleis independentistes es podran tramitar per la majoria de JxSí a la mesa del Parlament, però ha negat que entrin en vigor i ha dubtat que es puguin fins i tot votar, "perquè les institucions democràtiques de Catalunya i de l'Estat ho impediran"

stats