Política 25/01/2016

Albiol exigeix a Junqueras que "deixi de plorar" i presenti els pressupostos ja

Afegeix pressió al debat intern del PSOE assegurant que l'independentisme vol que pacti amb Podem

G.pruna
2 min
Xavier García Albiol en una imatge d'arxiu. EFE

BarcelonaJugador de bàsquet en la seva joventut, Xavier García Albiol ha optat per començar la legislatura fent pressió a tota la pista. Ni un segon de descans per al nou Govern de la Generalitat, al qual 12 dies després d'haver-se constituït ja reclama resultats. L'home a perseguir per tot el terreny de joc és, en aquest cas, el vicepresident i responsable d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, a qui ha exigit que "deixi de plorar i lamentar-se" i es posi a treballar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que el republicà ja hagi avisat que els pressupostos seran "injustos", el dirigent popular ha avisat que després de 12 dies governant, l'executiu de Carles Puigdemont "encara" no ha presentat mesures econòmiques per garantir la sortida de la crisi. Per això, ha reclamat a Junqueras que presenti els pressupostos aviat i que "si no en té ganes o està cansat", deixi pas a un altre company.

Malgrat el to dur, Albiol ha volgut oferir-se per arribar a acords puntuals amb el Govern si adopta mesures encaminades a crear ocupació i ajudar els autònoms i els emprenedors. Uns pactes en aspectes concrets que, ha defensat, són perfectament compatibles amb l'oposició frontal del PP al procés sobiranista. Una oposició frontal que ha tornat a demostrar aquest dilluns en roda de premsa després de la reunió del comitè de direcció.

En concret, Albiol ha carregat contra els independentistes per atacar el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, a qui ha retret que estigui disposat a ser president amb el suport –directe o indirecte– d'ERC i DL. Davant el debat intern obert entre les files socialistes, el líder del PP al Parlament ha reclamat al PSOE que analitzi per què "els separatistes prefereixen un govern del PSOE amb Podem". Segons ha dit, a Catalunya el Govern de Puigdemont ha decidit a "aixecar el peu de l'accelerador" a l'espera de veure com acaba el debat sobre el futur executiu espanyol.

stats