Política 14/09/2015

Garcia Albiol defensa Rajoy davant Giménez Losantos: "No els ha sortit gratis, hem aplicat l'Estat de dret"

"En el fons, tots els membres del PP pensem igual", diu el candidat del PP en una entrevista a EsRadio, criticat per no haver plantat més cara al sobiranisme

Ara
2 min
El 'Robin Hood dels bancs' no es presenta al judici Vil·la Urània quedarà com està i serà un casal d'avis L'oposició tomba l'ajut  als llibres de text d'Albiol

BarcelonaEl popular Xavier Garcia Albiol s’ha hagut de defensar de les crítiques dels periodistes Federico Jiménez Losantos i Pedro J. Ramírez, líders d'opinió de l'ala més dura de la dreta espanyola, per haver parlat de "diàleg" amb Catalunya, en una entrevista a l'emissora EsRadio. Losantos veu massa tova la cúpula del PP i critica que Mariano Rajoy, fa uns dies, de visita a Barcelona, s'obrís a parlar amb el sobiranisme i que el ministre d’Exteriors, José Manuel García-Margallo, defensés una reforma de la Constitució per negociar l’"encaix de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de llista del PP ha dit que García-Margallo va fer una "reflexió personal" que "no és el posicionament del PP", i ha insistit que el govern espanyol ha plantat cara al sobiranisme. "Hem donat mostres clares que s’estan creant els mecanismes que l’estat de dret té a la seva disposició", ha dit. I ha remarcat: "Estem en un estat de dret".

Les explicacions no han convençut Jiménez Losantos, que ha reclamat mà dura contra Mas per haver convocat el 9-N. Losantos, entrevistador, i Pedro J., en el paper de tertulià, reclamen represàlies clares contra el procés, com per exemple que el ministre Montoro tanqui l’aixeta del fons de liquiditat autonòmica.

"No els ha sortit gratis!", ha etzibat Albiol. "Però si són aquí!", ha replicat el periodista. "El cas està en mans del jutge", ha seguit l’exalcalde de Badalona. "Però actuarà aquesta dècada o la que ve. Al pas que va la fiscalia de Mariano…".

Losantos també ha reclamat mà dura per fer complir les sentències judicials sobre la immersió lingüística.

"Amb vostè com a líder, aquests mesos haurien estat diferents?", ha preguntat Pedro J. Ramírez, director d''El Español', a Garcia Albiol. "En el fons, tots els membres del PP pensem igual", ha respost Albiol.

Albiol se n’ha sortit com ha pogut de les acusacions i ha centrat l’entrevista a defensar un acord amb Ciutadans i el PSOE, "si se centren".

El cap de llista del PP ha apel·lat al vot de l’àrea metropolitana de Barcelona per tombar el sobiranisme. "Estem anant de menys a més", ha dit. "Tenim molta receptivitat d’homes i dones que semblava que no tenien intenció de votar", ha conclòs.

stats