Política 13/09/2015

Albiol acusa Mas de veure en l'àrea metropolitana ciutadans "de segona categoria"

El líder dels populars acusa el president de la Generalitat de voler "que no votin" el 27-S

Efe
2 min
Garcia Albiol, en roda de premsa aquest dimecres / ACN

L'Hospitalet de LlobregatEl cap de llista del PP a les eleccions del 27-S, Xavier García Albiol, ha acusat aquest diumenge el president de la Generalitat, Artur Mas, de tractar la gent del cinturó de Barcelona com a catalans "de segona" i ha denunciat que el que vol el candidat de JxSí és que "no votin". En declaracions durant una visita a la Fira de Bellvitge de l'Hospitalet de Llobregat, el candidat ha mirat d'esperonar els catalans de l'àrea metropolitana perquè vagin a votar als comicis al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PP català està convençut que una mobilització del votant de l'àrea d'influència de Barcelona pot evitar la majoria absoluta dels independentistes, i per això bona part de la seva campanya se centra al cinturó barceloní i a les grans ciutats. "L'Hospitalet és una d'aquelles ciutats que Artur Mas i la seva candidatura voldrien convertir en invisible. Voldrien que Cornellà, l'Hospitalet o Badalona no existissin, perquè aquí hi viuen els catalans que Mas considera de segona categoria", ha assegurat Albiol.

Per això, el candidat ha subratllat que "el que passi el 27 de setembre dependrà en gran mesura d'aquesta Catalunya invisible per als independentistes", que mereix "tant respecte" com els que es van manifestar abans-d'ahir a la Meridiana, ha remarcat. "Si surten a votar i es pronuncien amb llibertat, els independentistes no se sortiran amb la seva", ha augurat Albiol, en un intent de mobilitzar l'electorat de l'àrea metropolitana.

D'altra banda, Albiol ha exigit a TV3 que, en compliment de la resolució de la Junta Electoral, retransmeti el míting que celebrarà diumenge que ve a Badalona al costat del president del Govern, Mariano Rajoy. "TV3 ha de prendre consciència que no pot ser tan partidista", ha comentat Albiol, que en la seva visita a l'Hospitalet ha repartit salutacions i s'ha fotografiat al costat de veïns d'aquest municipi.

stats