Política 02/09/2015

Albiol avisa Mas que saltar-se la llei és propi de "dictadors bananers"

El candidat del PP manté el to dur contra el president de la Generalitat en defensa de la reforma del Tribunal Constitucional

Europa Press
1 min
García Albiol, en una imatge d'arxiu / ARA

BARCELONAEl candidat del PP a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, ha lamentat que el president Artur Mas consideri la reforma del Tribunal Constitucional com una cosa pròpia dels anys trenta, i li ha replicat que incomplir la llei és propi de "dictadors bananers ".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Saltar-se la legalitat d'un país és propi de dictadors bananers que creuen que es poden modular les lleis en funció del que els interessa. Si els van bé, les accepten, i si no, se les salten 'a la torera'", ha declarat abans de visitar el Gran Teatre del Liceu, a Barcelona.

També ha censurat que hi hagi dirigents catalans que s'alarmin davant la reforma del TC quan l'únic que persegueix és que es compleixin les sentències, i ha opinat que la posició d'aquests dirigents genera perplexitat: "Ho expliques a qualsevol persona que vingui de fora i al·lucina".

El candidat considera que el primer que hauria de felicitar-se per la reforma del TC és el Govern, ja que tindrà més garanties a partir d'ara si considera que l'Estat incompleix sentències de l'alt tribunal.

Ha negat que l'anunci de la reforma fos un acte electoralista tot i que ell estigués entre els que la van explicar, i ha defensat que hi va assistir perquè, entre altres motius, en el seu moment li van demanar "opinió" sobre la reforma de la llei.

stats