Política 14/10/2017

Albiol: "No és admissible que a la majoria de l'escola pública de Catalunya s'eduquin els nens per odiar Espanya"

Insisteix que el 155 ha de servir per "corregir" en àmbits com Ensenyament i Mossos

Acn
2 min
El líder del PP, Xavier García Albiol, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl president del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ha insistit que una suposada aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya no ha de servir només per convocar eleccions autonòmiques sinó per "corregir" i intervenir en àmbits com el sistema educatiu o els Mossos d'Esquadra. "No pot ser que a la majoria de l'escola pública de Catalunya i especialment en determinats territoris de la Catalunya interior en comptes d'ensenyar als nens se'ls eduqui per odiar Espanya", ha sentenciat Albiol, de visita aquest dissabte a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Això no és admissible i és una situació que hem de corregir", ha puntualitzat el líder del PPC, que també ha posat l'objectiu sobre els Mossos d'Esquadra. "Tampoc pot ser que el Govern pretengui convertir el cos policial en un instrument a favor del Procés", ha reblat Albiol. "És evident que davant la catarsi que es viu a Catalunya res pot continuar igual a partir de demà", ha avisat el líder del PPC.

"Jo, a aquests partits que reclamen la convocatòria urgent d'eleccions a Catalunya, abans els diria que tenim l'obligació i la responsabilitat d'aconseguir que la Generalitat torni a la normalitat democràtica i institucional", ha reflexionat en veu alta Albiol, que considera "impossible" afrontar unes eleccions autonòmiques amb garanties "vivint la situació que s'està vivint a l'administració de la Generalitat".

El líder del PPC ha receptat "tranquil·litat" i ha assegurat que Rajoy "té molt clar el que necessita Catalunya i Espanya". "Les properes setmanes no seran fàcils, hi haurà tensió política, però el govern està defensant Espanya per sobre de sigles i ideologies", ha remarcat Albiol davant els aplaudiments dels assistents a la cruïlla entre la rambla de Fondo i el carrer Beethoven de Santa Coloma de Gramenet.

Sobre la resposta que Puigdemont donarà aquest dilluns al govern espanyol, el president del PPC s'ha mostrat "poc optimista". "Tant de bo tingués la responsabilitat de dir que no hi va haver independència, però lamentablement veiem amb qui s'està reunint aquests dies", ha remarcat Albiol, fent referència a la CUP, ERC, l'ANC o Òmnium. El líder del PPC tampoc ha desaprofitat l'ocasió per contestar Junqueras i li ha corroborat que una possible reforma constitucional "no acontentarà els independentistes".

"Si se li ha passat pel cap això, la cosa no va per aquí", ha puntualitzat amb ironia Albiol, que ha apostat per fer un "replantejament general" de la carta magna després de 40 anys "d'èxit". "Això sí, encara que hi hagi persones que reclamin més competències de l'Estat a les comunitats autònomes, ha arribat el moment que ens replantegem algunes coses en la direcció contrària", ha conclòs el líder popular.

stats