Política 18/09/2017

Albiol creu que Puigdemont i Junqueras volen passar uns dies a la presó per quedar com a "màrtirs"

Alerta que Junqueras podria estar guardant factures d'autònoms perquè carreguin contra Rajoy

Núria Martínez
1 min
El president del PP català, Xavier García Albiol

Barcelona"Puigdemont i Junqueras volen ser inhabilitats i passar uns dies a la presó per quedar com a màrtirs". Així s'ha expressat aquest matí el president del PP català, Xavier Garcia Albiol, que ha afegit que el president de la Generalitat "deu tenir una foto a casa de Francesc Macià". Per a Albiol, el fet que ells vulguin ser inhabilitats "no ha de voler dir que també ho hagi d'estar tota la Generalitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"L'actual direcció de Convergència no pot permetre que la vanitat de determinats polítics porti la societat catalana a un carreró sense sortida", ha considerat. En aquest sentit, ha fet una crida als "dirigents convergents que en privat asseguren que no comparteixen aquesta via" que s'asseguin a parlar perquè no es produeixi l'1-O.

Després que el ministeri d'Hisenda hagi intervingut els comptes de la Generalitat, Albiol també ha posat sobre la taula el fet que el vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, podria està guardant les factures dels autònoms "al calaix" perquè carreguin contra el govern espanyol. "No els permetrem que juguin amb el menjar dels autònoms: una cosa és el debat polític i [una altra de] molt diferent, jugar amb el pa de la gent", ha insistit. Per a Albiol seria "mesquí", i ha assegurat que Junqueras "no se sortirà amb la seva".

Albiol ha celebrat que la Guàrdia Civil hagi confiscat més d'un milió de cartells de la campanya de l'1-O, perquè creu que els cartells "pretenien animar violentar l'Estatut i les normes de convivència".

stats