Política 02/08/2016

Albiol considera que la refundació de CDC és una operació "de xapa i pintura"

El líder del PPC creu que l'actual PDC s'ha convertit en un partit "independentista radical" que ha abandonat la centralitat

Efe
1 min
Xavier García Albiol, al Parlament. / PERE VIRGILI

BarcelonaEl coordinador general del PPC, Xavier García Albiol, creu que la refundació de l'antiga Convergència Democràtica de Catalunya i el canvi de nom són una operació "de xapa i pintura" per "intentar esborrar tots els records del seu pare polític, que és Jordi Pujol, i dels casos de corrupció".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a l'agència Efe, Albiol argumenta que la CDC de la centralitat, amb la qual va pactar el PP en el passat, ja "ha mort" i s'ha convertit en un partit "independentista radical". Segons el dirigent popular, això obre una oportunitat al seu partit per "convertir-se en un referent dels que no són nacionalistes ni independentistes, dels que viuen amb normalitat sentir-se espanyol i català sense estridències".

Albiol també s'ha referit a Ciutadans, de qui ha dit que, tot i liderar l'oposició al Parlament de Catalunya, són una formació "sense cap tipus d'influència" i que no disposa "d'aquest instint polític que requereix una formació en uns temps excepcionals".

L'exalcalde de Badalona aspira, així, que "el PPC es converteixi en la força central de la política catalana", posant com a "prioritat l'economia i els llocs de treball per davant del debat independentista".

stats