Política 11/05/2015

Albiol: "L'únic que demano és que si algú ve al nostre país es comporti"

L'alcalde de Badalona i candidat a la reelecció nega a Rac1 que el lema "Netejant Badalona" faci referència a la immigració, sinó a "l'incivisme i la delinqüència"

Ara
2 min
L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, va recuperar velles polèmiques.

Barcelona"L'únic que demano és que si algú ve al nostre país o ciutat, es comporti". Així es manifestava aquest dilluns l'alcalde de Badalona i candidat a la reelecció pel PP, Xavier García Albiol, que, això sí, ha negat que el seu lema de campanya -"Netejant Badalona"- tingui un rerefons xenòfob. "Quan he hagut de criticar determinat tipus d'immigració ho he criticat" sense embuts ni ambigüitats, ha defensat a Rac1, i ha insistit: "Vaig deixar molt clar que en cap cas em referia a immigrants, em referia a netejar el que no ens agrada, com l'incivisme o la delinqüència. Si fos el contrari també ho diria".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Albiol ha considerat que en realitat la polèmica sobre el seu lema interpretat en clau xenòfoba no existeix al carrer, sinó que es limita a les xarxes socials d'internet. "Hi ha dues realitats: la del carrer i la de les xarxes, que res té a veure amb vivències pròpies dels veïns", ha considerat. Per ell, "si en aquest país molesta que un polític a Catalunya digui que vol netejar la seva ciutat d'incivisme i delinqüència, tenim un problema".

Ha admès que, si bé les sigles del seu partit, el PP, "no estan en el millor moment", la seva estratègia no passa per crear una marca pròpia a partir d'un discurs populista de confrontació entre col·lectius en funció de l'origen. Això sí, no s'ha estat de criticar "tots" els partits que han governat Espanya, començant pel PP ha afegit, per haver tolerat una legislació "tan permissiva amb els que no es comporten". Però qui no es comporta? Albiol, com a exemple, ha apuntat aquest cop als llatinoamericans que posen la música alta fins tard de la nit i molesten els veïns.

"No trobareu ningú a Badalona que digui que se l'ha perseguit per nacionalitat, ètnia o religió", malgrat que ha insistit que la seva lluita és contra els que "no es comporten". I, tirant de sobreentesos una vegada més, ha reivindicat que "a Badalona s'ha fet un esforç en matèria de neteja".

stats