Política 03/09/2017

Albiol insisteix: "Si es porta a terme el cop d'estat, la resposta serà proporcional però decidida"

Els diputats del PP no participaran en la votació al Parlament sobre la llei del referèndum

Acn
1 min
Albiol insisteix: "Si es porta a terme el cop d'estat, la resposta serà proporcional però decidida"

CastelldefelsA tres dies del ple del Parlament en què està previst aprovar la llei del referèndum, segueix l'escalada de tensió dialèctica entre els sobiranistes i els contraris al referèndum. Aquest diumenge, des de Castelldefels, el líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ha assegurat que "si finalment es porta a terme el cop d'estat", la resposta serà "proporcional, mesurada però decidida".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Albiol veu com una opció "vàlida" l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, tot i que no li "agradaria" perquè voldria dir que s'ha "arribat al màxim i al límit". En aquest context ha reclamat al PSOE i a Ciutadans que concretin quines són les mesures que plantegen en cas que "d'aquí a 72 hores [el Govern, JxSí i la CUP] consumeixin l'amenaça de cop a la democràcia".

El dirigent del PP, que ha assegurat que les portes de la Moncloa estan obertes al Govern per a una proposta "ajustada a la legalitat", ha dit que els seus diputats no participaran en una votació "il·legal" al Parlament però ha advertit també, sense voler entrar en els detalls, que els populars defensaran les seves propostes com a oposició a la cambra.

stats