Política 01/07/2011

Albiol estudia llogar el poliesportiu de Llefià perquè els musulmans facin les pregàries durant el Ramadà

L'alcalde de Badalona va ser molt crític des de l'oposició amb el fet que l'Ajuntament cedís espais públics amb aquesta finalitat

Acn
2 min
Els musulmans de Badalona es reuneixen cada divendres a la plaça de Camaron per fer les seves pregàries/ ACN

BadalonaEl govern municipal del PP a Badalona estudia cedir el poliesportiu de Llefià a la comunitat islàmica durant el mes del Ramadà -de l'1 al 30 d'agost- perquè puguin realitzar les pregàries. L'alcalde, Xavier Garcia Albiol, va ser molt crític des de l'oposició amb el fet que l'Ajuntament cedís espais públics amb aquesta finalitat. Ara, en canvi, es mostra obert a parlar-ne. Segons ha explicat el regidor d'Esports, Juan Fernández, el govern planteja als musulmans la cessió del poliesportiu a canvi d'una tarifa d'ús "especial", superior a l'habitual. Fernández ho justifica dient que tots els equipaments esportius estan tancats a l'agost i, per tant, s'ha de sufragar el cost de mantenir-lo obert. El canvi d'opinió dels populars respecte a la cessió d'espais a la comunitat musulmana respon, segons ha explicat Fernández, al pagament pel seu ús. El regidor explica que el PP defensa la "igualtat de condicions" per a tothom i, per tant, no contempla cedir cap espai de manera gratuïta, independentment de quina sigui la seva finalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sigui com sigui, la cessió del poliesportiu de Llefià donaria resposta a les peticions que ha fet la comunitat islàmica de Badalona. Segons alguns portaveus musulmans, aquest espai només s'utilitzarà per a l'última de les cinc pregàries diàries que es fan durant el mes del Ramadà, ja que es requereix d'un espai prou gran com per acollir els centenars de persones que s'hi apleguen després del trencament del dejuni. Concretament, l'associació Bilal, ja havia demanat formalment al consistori la cessió d'aquest poliesportiu, segons ha confirmat un dels seus portaveus, Abdulwahid Benmasoud. L'equipament municipal és al costat de la mesquita i, per tant, es preveu que es generin menys molèsties que l'any passat pel que fa al trànsit de persones.

stats