Política 17/05/2018

Albiol reparteix fullets a Badalona per impedir l'obertura d'un oratori musulmà

L'alcaldessa Dolors Sabater critica que el popular recuperi "el seu estendard d'atiar la xenofòbia" i estudia emprendre accions legals

Ara
2 min
El fulletó que Albiol ha repartit per Badalona contra l'obertura d'un centre religiós musulmà

BarcelonaEl president del PP català, Xavier García Albiol, ha repartit fullets pels carrers de Badalona denunciant l'obertura d'un oratori musulmà per a 240 persones al barri d'Artigues. En el text, l'exalcalde de la ciutat assegura que un grup de veïns li han comunicat la seva "gran preocupació" per les obres que s'estan fent i ha presumit que durant el seu mandat al consistori va "prohibir durant dos anys aquest tipus d'instal·lacions", una moratòria que lamenta que no ha seguit la nova alcaldessa, Dolors Sabater. "Tinc clar que Artigues no necessita un oratori", afirma Albiol en el fullet, i assegura que ha sol·licitat a l'Ajuntament que aturi "de manera immediata" les obres que s'estan duent a terme per habilitar el centre religiós.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcaldessa badalonina ha reaccionat a través de Twitter, des d'on ha titllat de "molt greu" que el líder popular "recuperi el seu estendard d'atiar la xenofòbia", amb referència a altres accions controvertides d'Albiol, com ara el polèmic eslògan electoral "Netejant Badalona". Sabater considera que el text d'aquesta campanya "discrimina i vulnera els drets d'una part dels veïns de la ciutat" i ha posat èmfasi en el fet que Badalona és una "ciutat de drets" on es respecta "la diversitat de creences religioses". L'ajuntament badaloní estudia emprendre accions contra el president del PP a Catalunya per haver iniciat la campanya.

Albiol s'ha defensat de les crítiques dient que el PP de Badalona no vol "assenyalar cap comunitat" i ha argumentat que la seva voluntat era "informar" els veïns de la situació al barri, que ja té tres centres religiosos més. L'exalcalde també ha denunciat que les obres que s'estan fent a l'oratori no disposen de les llicències adequades, tot i que el consistori ja ha desmentit aquesta informació.

stats