Política 19/10/2016

Albiol demana a Forcadell que reflexioni sobre la seva continuïtat al capdavant del Parlament

El dirigent popular assegura que la presidenta de la cambra catalana ha actuat de "manera temerària"

Núria Orriols
2 min
Xavier García Albiol, al Parlament. / PERE VIRGILI

BarcelonaCarme Forcadell ha decidit convertir-se en "una conductora suïcida" que circula en "direcció contrària" en una autopista. Aquesta és la descripció que ha fet el líder del PP al Parlament, Xavier García Albiol, sobre l'actitud de la presidenta del Parlament en relació amb la votació de les conclusions de la comissió de procés constituent, per les quals la Fiscalia ha presentat avui una querella davant el TSJC. El ministeri públic acusa la presidenta del Parlament d'haver intentat "derogar deliberadament i obertament" la Constitució a Catalunya i imposar les seves idees "per la força dels fets". Albiol creu, doncs, que Forcadell ha actuat de forma "temerària" i "irresponsable" des d'un punt de vista polític per al conjunt de la societat catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Fiscalia acusa Forcadell de voler "derogar deliberadament" la ConstitucióEn aquest sentit, Albiol ha demanat a la presidenta del Parlament que, si ha de seure al banc dels acusats, reflexioni si ha de continuar al capdavant de la cambra catalana, una actitud que a parer seu seria de "sentit comú". Tanmateix, el dirigent popular s'ha mostrat escèptic que Forcadell faci un pas al costat, ja que per al PP a Catalunya no regeix ja el "sentit comú" a la política catalana; si fos així, ha dit Albiol, no es produirien episodis "injustificables" i "vergonyants".

Per la seva banda, Ciutadans ha considerat dins de la "normalitat" política la interposició de la querella. "Si s'incompleixen les lleis, hi ha d'haver les actuacions judicials corresponents", ha assegurat el portaveu de C's, Carlos Carrizosa, en declaracions als mitjans de comunicació. El de C's creu que la Fiscalia està fent la seva feina i ha dit que quan hi hagi sentència ja faran les seves valoracions. A diferència d'Albiol, no ha demanat que Forcadell deixi el seu càrrec de presidenta.

La Fiscalia atribueix a Forcadell els delictes de desobediència greu i prevaricació continuada, els mateixos delictes pels quals la Fiscalia ja demana 10 anys d'inhabilitació per a l'expresident Artur Mas i nou i mig per a les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau, per la consulta del 9-N. Cap dels dos delictes implica una condemna de presó. En l'escrit, es demana interrogar Forcadell, així com incorporar tota la documentació relativa a la votació del Parlament.

stats