NOMENAMENTS
Política 11/01/2011

L'alcalde de Lloret es va acomiadar de l'Ajuntament fa una setmana i encara no ha estat nomenat

Xavier Crespo, candidat a secretari de Seguretat, reconeix a l'executiva local que no sap quan ocuparà el càrrec

Acn
2 min

GironaL'alcalde de Lloret, Xavier Crespo, va enviar una carta el 4 de gener en què s'acomiadava dels treballadors municipals davant l'oferiment del conseller d'Interior, Felip Puig, d'ocupar la secretaria de Seguretat. En aquell moment, Crespo tenia el convenciment que seria nomenat imminentment, però ha passat una setmana i encara no hi ha data per a la seva incorporació al departament d'Interior. Així ho ha reconegut el mateix Crespo en una reunió de l'executiva local de CiU. Segons fonts municipals, Crespo ha declarat que no sabia els motius de la tardança. En la mateixa reunió, el 3r tinent d'alcalde, Romà Codina, va presentar la candidatura –de moment és la única– per rellevar Crespo a l'alcaldia. El passat 3 de gener el nou conseller d'Interior, Felip Puig, va dir en roda de premsa que l'alcalde de Lloret, Felip Puig, seria nomenat secretari general de Seguretat. En aquell moment es va donar per fet que en el consell executiu de l'endemà s'aprovaria el nomenament de Crespo. Així mateix ho hauria cregut l'alcalde de Lloret, que el mateix dia de la reunió del Govern va enviar una carta als treballadors municipals per acomiadar-se.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'escrit, al qual ha tingut accés l'ACN, l'alcalde reconeix que ha estat voluntat del president del Govern, Artur Mas, i del conseller d'Interior, Felip Puig, que sigui l'encarregat d'ocupar la secretaria de Seguretat, que fins ara era en mans de Joan Delort. Per això, Crespo anunciava als treballadors i membres dels grups polítics que "en les properes setmanes" deixaria l'alcaldia, que ha ocupat des del 2003.

Crespo transmet a la carta la voluntat d'aprofitar l'experiència en el món local per aplicar-la en el nou càrrec que, segons es recull a l'escrit, assumeix amb "il·lusió i ganes de treballar per a tots els catalans i catalanes".

Ara bé, una setmana després de fer arribar aquest comunicat als treballadors municipals, Crespo continua sense saber quan farà el salt a la secretaria de Seguretat. L'executiva local de CiU es va reunir dilluns al vespre per tal que l'encara alcalde expliqués a la resta de militants la nova situació. En aquesta trobada, Crespo ha comunicat al partit que desconeix quan serà nomenat i també els motius de la tardança.

Llicenciat en Medicina i especialista en traumatologia, Crespo va ser escollit l'any 2003 alcalde per CiU a Lloret i l'any 2006 va ser escollit diputat de CiU a les eleccions al Parlament, càrrec que ha revalidat aquestes eleccions. Ara bé, si es confirma que ocuparà finalment la secretaria de Seguretat, Crespo haurà de renunciar a l'escó de diputat. Crespo va ser molt crític amb l'actuació del govern Montilla i de les elèctriques en les nevades del 8 de març de 2010. De fet, junt amb alcaldes gironins afectats per les nevades, va firmar el manifest "Refer el país, millorar els serveis: per la dignitat dels veïns de les comarques gironines".

En la mateixa reunió de dilluns, el tercer tinent d'alcalde de CiU, Romà Codina, va presentar a l'executiva local la candidatura per ser el relleu de Crespo a l'alcaldia. De moment, no s'ha presentat cap altre candidatura i Codina es perfila cada vegada més com el candidat més ferm per ser el nou alcalde de Lloret de Mar. Codina fins ara ha estat responsable de les àrees de Coordinació i Noves Infraestructures.

La darrera setmana de gener està previst que se celebri una assemblea local de CiU en què es voti el nou alcalde. Fins llavors hi ha temps perquè es presentin altres candidatures.

stats