Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

Alcaldes de la Franja, en contra de denominar "aragonès oriental" al català

Municipis de la Ribagorça aragonesa aprovaran mocions per rebutjar la llei de llengües aragonesa, un nou intent de dinamitar la unitat de la llengua

Els ajuntaments de la Franja de ponent s'han unit per defensar el català i per aquest motiu tenen la intenció de presentar una moció contra l'avantprojecte de la nova llei de llengües de l'Aragó que es va fer públic fa unes setmanes. Els alcaldes no estan d'acord amb la modificació que planteja el text formulat pel govern del PP on s'elimina el terme ''català'' per referir-se a la llengua que es parla a la Franja de Ponent i s'opta per la denominació ''aragonès oriental''.

Aquesta mesura va ser adoptada dimarts durant una reunió que va tenir lloc a Benavarri amb l'assistència d'alcaldes de set consistoris de la Franja així com representants dels professors de català i de pares d'alumnes. Més enllà, però, en la reunió també es va reivindicar la continuïtat de l'ensenyament optatiu del català a l'Institut de Graus, que el govern d'Aragó ha anunciat que se suprimirà.

Aquesta nova polèmica sobre la denominació del català a la Franja va sorgir com a conseqüència de l'avantprojecte de llei de llengües del govern aragonès del PP, que considera el castellà llengua oficial de la comunitat i estableix que hi ha dues llengües més: ''l'aragonesa pròpia de les àrees pirinenca i prepirinenca'', és a dir l'aragonesa, i la ''llengua aragonesa pròpia de l'àrea oriental'', el català de la Franja.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT