Política 24/01/2012

Aleix Vidal-Quadras: "M'ha sorprès que Rajoy no fes una reforma laboral profunda l'endemà d'arribar al poder"

El vicepresident quart del Parlament Europeu assegura que el "nivell de fracàs del sistema laboral espanyol demostra que cal fer una reforma", "amb la qual tothom està d'acord" i "sense els sindicats"

Ara
2 min
Alejo Vidal-Quadras en una sessió plenària a Estrasburg. EUROPEAN PARLIAMENT

BarcelonaAleix Vidal-Quadras ha assegurat aquest matí a El Matí de Catalunya Ràdio que: "de la reforma laboral, ja no hi ha res a parlar". Encara que el govern espanyol deixi pròrrogues a sindicats i patronal per fer-la, ell discrepa i opina que "Rajoy ha estat indecís en això". Des del seu punt de vista, hi ha "un acord social unànime" i cal fer-la reforma "per via decret" o en "seu parlamentària".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre l'actual situació financera de les autonomies Vidal-Quadras opina que "Madrid és la comunitat que aporta més i no es queixa. La Generalitat no ha de rebre més diners per malbaratar-los". Per justificar aquest argument, ha recordat que el "tripartit ha estat el desgavell més escandalós que s'ha vist" i que no cal fabricar més diners "per a els autonomies perquè després els llencin".

Creu que aquests problemes de dèficit autonòmic són una conseqüència de defectes que té la Constitució espanyola. Entre aquests, en destaca dos: "la poca independència del poder judicial" i "el cafè per a tots". Des del seu punt de vista, aquest procés autonòmic obert que instaurava la Constitució "ha acabat malament" i instaura "duplicitats de competències" que surten molt cares i que creu que s'hauran de "recentralitzar".

De fet, tot i que només n'ha assenyalat dos, duran tla entrevista ha continuat efectuant crítiques contra la carta magna espanyola. Vidal-Quadras ha dit que les competències en matèria educativa haurien de tornar totes a l'Estat. Ho justifica dient que "la immersió lingüística aïlla els estudiants catalans. Les línies mestres de l'Educació les hauria de marcar l'Estat", ha dit, ja que creu que "la immersió, vulnera drets individuals" de ciutadans que no poden escolaritzar els seus fills en la llengua "comuna a tot l'Estat".

El representant català dels populars a Europa ha aprofitat l'entrevista per criticar que els socialistes es vulguessin vendre empreses públiques que deixen beneficis en època de vaques magres, cosa que fa perdre diners a l'Estat. Tot i que ell està en contra de vendre ara les empreses públiques, diu que els retallades s'hauran de fer igualment i més que mai per eixuga el dèficit que suporta l'Estat espanyol. Les causes són, des del seu punt de vista, "les competències duplicades, l'administració hipertròfica i la despesa inútil", tres aspectes en què "s'haurien de fer les retallades".

stats