POLÍTICA
Política 08/06/2011

Alejandro Fernández: “CiU sembla entendre que aquest pacte s'ha de fer en clau estrictament tarragonina”

“Espero que CiU no cometi l'error de lligar l'acord a Tarragona amb pactes a altres ciutats”, ha dit el líder del PP a Tarragona, que descarta ser una moneda de canvi perquè Albiol governi a Badalona

Redacció
1 min
El candidat del PP a Tarragona, Alejandro Fernández / TV3

TarragonaEl líder del PP a Tarragona, Alejandro Fernández, s'ha felicitat per la voluntat negociadora de CiU per arribar a un acord a l'Ajuntament de la ciutat, un pacte que trauria l'alcaldia al socialista Josep Fèlix Ballesteros. “CiU sembla entendre que aquest pacte s'ha de fer en clau estrictament tarragonina”, ha dit Fernández a TV3, que justifica l'acord en la paràlisi que ha patit la ciutat en els últims quatre anys. Respecte al possible acord amb els convergents, Fernández ha explicat que “encara no s'ha abordat” si es repartiran l'alcaldia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernández creu que en cas que es cristal·litzi el pacte entre populars i convergents, es demostraria que Tarragona no és moneda de canvi perquè el PP aconsegueixi altres alcaldies com la de Badalona. “Espero que CiU no cometi l'error de lligar l'acord a Tarragona amb pactes a altres ciutats”, ha dit, ja que la federació nacionalista podria pactar amb el PSC a Badalona per evitar que el popular García Albiol esdevingui alcalde. “Qualsevol acord que no es faci en clau tarragonina serà un greu error”, ha reblat Fernández.

Pel que fa a la polèmica que genera el fet que CiU i PP hagin quedat per darrere del PSC i aconsegueixin amb l'acord desbancar la força més votada, Fernández ha recordat que “el nostre sistema no és d'elecció directa, s'escullen els regidors i no pas l'alcalde”. El popular ha explicat que va iniciar converses amb Ballesteros per formar govern, però en vista del desacord, va plantejar-se “majories alternatives”, ja que hi havia la “possibilitat de fer un govern de canvi”.

stats