Alejandro Fernández (PP): "ERC han passat a ser companys nostres a la gran casa dels botiflers"

El líder popular es mostra ara disposat a dialogar amb l'independentisme sempre que renunciï a "vies il·legals"

El president del PPC, Alejandro Fernández, s'ha obert a "tornar a parlar" amb l'independentisme per reconduir la situació política actual, però ho ha condicionat a un abandonament de "les vies il·legals". En una entrevista amb l'ACN, ha demanat una renúncia explícita a la unilateralitat, si bé ha considerat que el president de la Generalitat, Quim Torra, "continua amenaçant amb la insurrecció permanent". "Tant de bo renunciessin a la il·legalitat de manera explícita i llavors es podria parlar amb tothom", ha insistit. Fernández també s'ha referit a la divisió de l'independentisme: "ERC ara mateix han passat a ser companys nostres a la gran casa dels botiflers", ha dit fent broma en referència a les tensions entre els republicans i l'Assemblea Nacional Catalana.

No obstant això, ha assegurat que la resposta que cal donar al moviment sobiranista "és la llei". "Els dos milions d'independentistes es mereixen el mateix tracte que jo, ni millor ni pitjor, i és que se'ls digui la veritat: que no es pot incomplir la llei", ha continuat el líder popular, que ha demanat que no es tracti els votants "com a nens petits".

Paluzie i Tardà posen rostre a la desunió independentista

Sobre la idea d'una amnistia per als presos independentistes, ha rebutjat aquesta mesura i ha recordat que ja hi ha la figura de l'indult. "No crec que l'amnistia encaixi en absolut en l'escenari que vivim. Aquí a Espanya es va fer una amnistia després d'una dictadura i no és el cas que tenim sobre la taula", ha afirmat. En qualsevol cas, ha instat a acceptar la sentència del Tribunal Suprem sobre el referèndum de l'1 d'octubre del 2017, "sigui quina sigui".