Política 17/01/2013

Alella s'afegeix a Gallifa i ingressa els impostos estatals a l'Agència Tributària de Catalunya

L'Ajuntament genera cada any mig milió d'euros en concepte d'IVA i IRPF

Acn
2 min
L'alcalde d'Alella, Andreu Francisco (ERC) / ACN

BarcelonaL'alcalde d'Alella (Maresme), Andreu Francisco (ERC), ha pagat l'IRPF de l'Ajuntament corresponent, el desembre del 2012, a l'Agència Tributària de Catalunya, i ha anunciat que a partir d'ara ingressarà en aquest organisme tots els impostos estatals que generi el consistori, IVA i IRPF. Aquest dijous s'hi han ingressat 42.000 euros, tot i que el que genera l'Ajuntament d'Alella al llarg d'un any és prop de mig milió d'euros, segons ha explicat Francisco. Alella s'afegeix així a la campanya impulsada fa mig any per l'Ajuntament de Gallifa (Vallès Occidental). "És un gest de sobirania fiscal. Complim amb les nostres obligacions i en cap cas es tracta d'un acte d'insubmissió", ha explicat Andreu Francisco.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Francisco ha sortit del seu despatx pels volts de dos quarts de dotze, en direcció a Barcelona. A la seu de l'Agència Tributària de Catalunya s'ha reunit amb l'alcalde de Gallifa, Jordi Fornas, que ja fa temps que, trimestralment, s'hi adreça per ingressar-hi els impostos de recaptació estatal que genera el consistori. Aquest dijous Alella s'ha sumat a la iniciativa, un "gest", diuen, de "sobirania fiscal".

L'alcalde ha explicat que l'Ajuntament continua complint amb les seves obligacions, però amb aquesta acció el que reclama és que sigui l'Agència Tributària de Catalunya la que gestioni els tributs dels catalans. "Estem en una conjuntura transcendent", ha al·legat. "Davant la situació d'asfíxia a la qual ens obliga l'administració de l'Estat, calen gestos", afegeix Francisco.

L'ingrés que ha fet aquest dijous Alella és de prop de 42.000 euros, corresponents a l'IRPF del desembre del 2012, però anualment els impostos estatals que genera l'Ajuntament arriben a uns 500.000 euros que, a partir d'ara, s'ingressaran a l'Agència Tributària de Catalunya. Ara per ara, aquest organisme remet aquests diners al seu homòleg espanyol, però Francisco confia que "algun dia" aquesta situació es "normalitzi".

L'alcalde d'Alella ha estat acompanyat pel de Gallifa i també per un grup d'empresaris de la Plataforma Catalunya Diu Prou, que també hi han ingressat els seus impostos.

stats