Política 25/02/2014

L'empresari català que va negar la mà al príncep Felip al MWC assegura que no va ser un "gest programat"

Àlex Fenoll diu a Catalunya Ràdio que va ser una reacció "improvisada" i afirma que no buscava cap tipus de "protagonisme"

Ara
2 min

BarcelonaÀlex Fenoll, l'empresari català que aquest dilluns es va negar a donar la mà al príncep Felip en el MWC, assegura que no va ser un "gest programat" i diu que la seva reacció va ser absolutament "improvisada" i sense cap voluntat ni de "protagonisme" ni de "repercussió".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', Fenoll ha explicat que van ser advertits de la presència de l'hereu de la Corona espanyola pocs minuts abans de la seva aparició, quan uns membres de protocol van demanar que un responsable de cada empresa sortís a saludar Felip de Borbó. Fenoll, que és director general de l'empresa responsable de la xarxa Shareisfashion, ha assegurat que ell va sortir en representació de la seva companyia per saludar el president de la Generalitat, Artur Mas, i el conseller d'Empresa, Felip Puig.

L'empresari català ha explicat que quan el príncep li va atansar la mà, ell va dir-li que no li donaria fins que no deixés votar els catalans en un referèndum per a l'autodeterminació de Catalunya. Fenoll ha assegurat que, en un primer moment, Felip li va respondre, en castellà, "doncs no me la donis", però instants més tard es va tornar a aproximar a ell i, canviant al català, li va dir: "I si t'ho demano així, amic?". Fenoll, segons ha explicat, va respondre-li que no eren "amics" i que no ho serien fins que "em respectis" i "respectis el poble català", ha assegurat.

L'empresari català ha dit que, malgrat que no cercava cap tipus de "protagonisme" i que no sabia que una càmera estava enregistrant el moment, segons ha dit, ha admès, tanmateix, que el seu gest va rebre el suport de bona part dels empresaris del voltant i, fins i tot, de membres del protocol que acompanyaven la comitiva.

stats