XLIII UNIVERSITAT CATALANA D'ESTIU
Política 22/08/2011

Tena avisa que la proposta de SI no passa per integrar-se a ERC sinó en fer una coalició

El dirigent de Solidaritat avisa els republicans que no tenen "el monopoli de l'independentisme" i que el tracte ha de ser "d'igual a igual"

Roger Tugas
2 min

BarcelonaPoques hores després que l'exconseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, pronostiqués que SI i RCat poden acostar-se a ERC després del Congrés dels republicans, el dirigent de SI Alfons López Tena l'ha respost en el mateix marc de la Universitat Catalana d'Estiu, avisant que "mai no hi haurà una entrada a ERC" des de la seva formació. I, de cara al 20-N, ha alertat que "la proposta de SI no és la d'integrar-se a la llista d'ERC, sinó de constituir una llista conjunta per reventar Espanya des de dins".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tena ha demanat als republicans que "assumeixin que no tenen el monopoli de l'independentisme" i ha apuntat que els pesa com una llosa l'aposta per governar amb José Montilla com a president i la recent proposta de la seva portaveu parlamentària, Anna Simó, de constituir un grup conjunt "amb Duran i Chacón". Els contactes informals amb ERC per tancar una coalició "ja existeixen", ha avançat, i el possible acord serà "d'igual a igual" i es basarà "en el programa i en el projecte". De fet, SI encara té obert -fins el 28 d'agost- el procés de consulta interna sobre quin paper ha de tenir la formació de cara al 20-N i, amb un 57% dels vots, de moment guanya l'opció de presentar-se només si s'aconsegueix tancar una llista independentista unitària. La direcció es va comprometre a acceptar l'opció que guanyés, si obtenia més d'un 50% dels suports.

Tena ha participat en un acte conjunt de SI i PSAN amb el dirigent de la segona formació, Josep Guia, sobre la unitat independentista en què aquest ha defensat l'estratègia del front patriòtic a causa de l'espoli i l'opressió existent i de les mobilitzacions populars de les consultes. Ha alertat també contra pactes amb una ERC que "ha esborrat l'aposta per la independència" els últims anys.

stats