ELECCIONS 25-N
Política 25/11/2012

Tena: “El poble ha votat 'no' a la independència, ha votat l'extinció de Catalunya”

La formació independentista es queda fora de l'Hemicicle sense aconseguir cap escó i assegura que seguirà treballant per la independència des de fora

Mireia Miquel
1 min
El candidat de SI, Alfons López Tena, i el número dos, Uriel Bertran, s'adrecen als militants presents a l'hotel Silken / ACN

BarcelonaEs compleixen els pronòstics de les enquestes que s'han anat fent durant la campanya electoral i, finalment, Solidaritat Catalana (SI) es queda fora el Parlament. La formació d'Alfons López Tena no ha estat capaç de remuntar els sondejos i queda molt lluny dels resultats del 2010, quan van entrar a la cambra catalana amb quatre diputats. La cimera fracassada per fer un front sobiranista amb ERC, la marxa de Joan Laporta del partit i la irrupció de la CUP han estat alguns dels factors que han deixat a la formació lluny de traspassar la barrera necessària del 3% per entrar al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder de SI, Alfons López Tena, ha volgut valorar els resultats electorals assegurant que, en no haver-los votat a ells, Catalunya havia votat en contra de la independència i, per tant, optava per escollir l"'extinció de Catalunya". D'aquesta manera ha considerat que la formació no permetria aquest fet, i ha afirmat que seguirà "treballant des de fora del Parlament per aconseguir la llibertat".

El número dos per Barcelona, Uriel Bertran, ha afirmat que "no han estat els resultats que esperaven" i ha volgut donar les gràcies a tots els ciutadans que han donat suport a la formació. Bertran ha assegurat als seus votants que seguiran treballant per a ells. "Els continuarem representant, és un vot útil, no vull que cap votant es desanimi".

Recordem que la formació va entrar el 28 de novembre del 2010 amb més de 102.000 vots (un 3,29% dels vots emesos). Els diputats, aleshores, van ser Joan Laporta, Alfons López Tena i Uriel Bertran per Barcelona i Antoni Strubell per Girona.

stats