ELECCIONS 25-N
Política 18/11/2012

López Tena avisa Mas: "A la independència no s'hi arriba amb messianisme, sinó amb la lluita d'un poble"

El candidat de SI es compromet a "mantenir-se ferm" per la independència "quan a CiU li tremolin les cames" i confia en millorar resultats tot i les enquestes

Acn
2 min
El candidat de SI, Alfons López Tena, i el número 2, Uriel Bertran. / ACN

SabadellEl candidat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) Alfons López Tena, s'ha compromès aquest diumenge en l'acte de l'equador de campanya a "mantenir-se ferm" per la independència "quan a CiU li tremolin les cames". López Tena ha instat els 250 assistents que omplien l'auditori del Casal Pere Quart de Sabadell a votar la formació per aquelles persones que "han mort per Catalunya" i pels "250.000 nens que passen gana" al país. A més, ha reivindicat la formació d'un "govern de transició a la independència" després del 25-N. Tot i que la majoria d'enquestes publicades aquest diumenge no donen cap escó a SI, López Tena s'ha mostrat optimista: "Les sensacions són que pujarem i pujarem molt".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

López Tena s'ha mostrat combatiu i ha advertit que si l'estat espanyol no reconeix una Catalunya independent, cal "jugar seriosament" amb mesures de pressió com per exemple "revocar la llicència" d'empreses espanyoles com Telefònica o alguns bancs. "A la independència no s'hi arriba amb messianisme, sinó amb la lluita d'un poble que culmini amb unes eleccions que triïn la independència", ha dit López Tena en referència als cartells electorals d'Artur Mas. De fet, l'acte de Sabadell ha estat ple de referències a CiU: "Aquells que diuen que votaran per Mas però no per CiU, que sàpiguen que també voten per Joana Ortega, que va de número dos". López Tena ha advertit de la duresa que tindrà l'estat espanyol davant d'un futur procés cap a la independència: "A CiU li mostraran un bat de ferro o una petita pastanaga i li diran, o agafes la pastanaga, o això altre".

De la seva banda, el número dos de SI, Uriel Bertran, ha fet una crida a la "claredat": "Potser que parem de fer eleccions anticipades cada dos per tres i diguem al poble de Catalunya el que volem. Nosaltres ho diem clar". Bertran ha reiterat que Solidaritat "presentarà una declaració d'independència al Parlament de Catalunya perquè la votin els diputats".

Abans d'iniciar el míting, López Tena ha explicat en declaracions als mitjans que SI està confiada que obtindrà més diputats al Parlament. Tot i que les enquestes no els són massa favorables, el candidat de SI ha assegurat que fa dos anys tampoc ho eren i en canvi SI va obtenir quatre escons.

stats