EL DEBAT SOCIALISTA
Política 29/11/2011

Guerra: "Qui digui que el PSC no és el PSOE no pot ser líder del partit"

Reitera la seva postura en la pugna entre partidaris de Chacón i Rubalcaba al PSOE

Acn
2 min

BarcelonaL'exvicepresident del govern espanyol Alfonso Guerra ha reiterat aquest dimarts des del Congrés dels Diputats les seves afirmacions sobre la possibilitat que Carme Chacón esdevingui la nova secretària general del PSOE al congrés del mes de febrer. En declaracions als mitjans, Guerra ha recordat que "dirigents i fins i tot el secretari general del PSC han repetit reiteradament que es consideraven d'un altre partit" diferent del PSOE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si [Chacón] manté aquesta posició, no podrà ser líder del partit", ha dit, mentre que "si manté la contrària, sí que ho podrà ser". Guerra ha advertit que aquest és el seu criteri personal. "No tinc per què estar d'acord amb ningú. Tinc el meu criteri, que pot ser erroni, però no en puc donar un altre. No sóc Groucho Marx", ha sentenciat.

Les seves paraules es produeixen a dos mesos vista del congrés en què el PSOE elegirà secretari general en substitució de José Luis Rodríguez Zapatero. De moment, ni Chacón ni Rubalcaba han expressat obertament la seva voluntat d'aspirar al càrrec, tot i que l'aparell i els barons socialistes donen per fet que tots dos pugnaran per la successió de Zapatero.

Un altre dels noms destacats del socialisme espanyol que han posat en dubte la possibilitat que Chacón lideri el PSOE ha sigut el president del Congrés, José Bono, que aquest dilluns va recordar que el líder del PSOE ha de ser algú que pugui cridar "Visca Espanya" sense vergonya.

Bono va apuntar que els dirigents del PSC "porten massa temps dient que no són el PSOE", i es va preguntar si es pot ser el secretari general d'un partit sense pertànyer-hi. Aquest dimarts, però, ha corregit el tret i ha assegurat que Chacón "és de les persones del PSC que ofereixen més confiança".

stats