Política 26/02/2013

Alfonso Guerra proposa que el PSOE es reinstauri a Catalunya

L'exministre ho ha demanat a la reunió del grup socialista al Congrés

Acn
1 min

BarcelonaL'històric diputat del PSOE i ex vicepresident del govern espanyol, Alfonso Guerra, ha demanat aquest dimarts durant la reunió del grup parlamentari socialista que el PSOE es reinstauri a Catalunya, en resposta al trencament de la disciplina de vot del PSC sobre les propostes de resolució del debat de política general de CiU i ICV sobre el dret a decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la trobada, en què també s'han anunciat sancions per als diputats que votin a favor de les propostes de CiU i ICV, els diputats del PSC han fet una crida a passar pàgina sobre aquesta polèmica i a treballar junts a partir de demà.

Abans d'entrar a la reunió, Guerra ja ha advertit al PSC que si trenca la disciplina de vot del grup socialista el PSOE "se sentirà lliure per prendre decisions". Guerra s'ha remuntat a finals dels anys 70 quan es va formalitzar la unió entre Congrés, Reagrupament i la federació del PSOE que va originar el PSC per justificar que aleshores ja es va establir un acord que especificava "amb tota claredat" la disciplina de vot de tots els diputats socialistes. "Si trenquen això estan trencant un acord que pot arribar tan lluny com la direcció del PSOE vulgui", ha insistit Guerra.

stats